još rano govoriti o cijeni

Energoinvest: Ne očekujemo nikakve probleme sa snabdijevanjem gasom

14.08.2023. 14:33 / Izvor: Fena
gas

U Energoinvestu d.d. Sarajevo smatraju da u ovoj godini neće biti nikakvih problema sa snabdijevanjem gasom Federacije BiH, jer Energoinvest ima potpisan anex ugovora za isporuku prirodnog gasa sa ruskim dobavljačem Gazprom Exportom do kraja 2023. godine.

U Energoinvestu d.d. Sarajevo smatraju da u ovoj godini neće biti nikakvih problema sa snabdijevanjem gasom Federacije BiH,  jer Energoinvest ima potpisan anex ugovora za isporuku prirodnog gasa sa ruskim dobavljačem Gazprom Exportom do kraja 2023. godine.

"Nakon toga očekujemo novi anex, za naredni period. Također, ne očekujemo nikakve probleme sa snabdijevanjem gasom u narednoj gasnoj godini", kazali su Feni iz Energoinvesta.

Kako su istakli, zbog načina određivanja cijene gasa na tromjesečnoj osnovi, a na osnovu kretanja ulaznih parametara u proteklih devet mjeseci, još je rano za prognoze u kom će se pravcu cijena kretati od oktobra do kraja 2023. godine. 

"Kako će se kretati cijena gasa u zadnjem kvartalu 2023. vidjećemo  čim budemo imali konkretne informacije i  javnost će biti blagovremeno obaviještena", kazali su iz Energoinvesta. 

Podsjetili su da je "cijena gasa od snabdijevača prema distributerima od januara 2023. godine do danas tj. do kraja trećeg kvartala 2023. umanjena za 37,4 posto u odnosu na cijenu iz zadnjeg kvartala 2022. godine". 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti