u prostorije ušao dim

Požar ispred Unitica u Sarajevu, od toplote popucalo nekoliko prozora

20.08.2023. 20:11 / Izvor: Akta.ba
požar

Ispred zgrade Unitica u Sarajevu došlo je do požara koji je vrlo brzo ugašen, međutim zbog toplote je popucalo nekoliko prozora na zgradi.

Ispred zgrade Unitica u Sarajevu došlo je do požara koji je vrlo brzo ugašen, međutim zbog toplote je popucalo nekoliko prozora na zgradi.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su potvrdili da je na Marijin Dvoru u Sarajevu došlo do požara. Ekipa od šest vatrogasaca u jednom vatrogasnom vozilu je brzo ugasila požar.

Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva dobio je prijave građana o požaru ispred poslovno upravne zgrade Unitic. Kako kažu, građani su kazali da gori nisko rastinje.

Međutim, pretpostavka vatrogasaca, koji su ugasili požar, je da je neko slučajno ili namjerno zapalio drveće koje su uposlenici Rada skupili na jedno mjesto kako bi ga odnijeli u smeće.

Od toplote je popucalo nekoliko stakala na zgradi Unitica zbog čega je u prostorije ušao dim. Vatrogasci trenutno vrše provjetravanje tih prostorija i detaljan pregled zgrade.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti