Afrička svinjska kuga

Vlada Brčkog imenovala Povjerenstva za procjenu štete

22.08.2023. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Svinjska kuga

Članovi Vlade na sjednici su donijeli odluku o imenovanju Povjerenstva za procjenu štete nastale od bolesti afričke svinjske kuge.

Vlada Brčko distrikta BiH na vanrednoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli sredstava po javnom pozivu za financiranje programa i projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture, za što je u budžetu Brčko distrikta BiH izdvojeno 329.000 maraka.       

Brčanska Vlada je također usvojila i Odluku o dodjeli sredstava sportskim klubovima, udrugama iz oblasti rekreativnog sporta, kulture i nacionalne kulture u iznosu od 1.364.000 maraka, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

U okviru ovih odluka, Vlada je usvojila i zaključak po kojem će se klubovima i udrugama priznavati trošak nastao od 21. avgusta 2023. godine, odnosno danom donošenja spomenutih  odluka.

Iz Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu najavljen je novi javni poziv, kao i obuka za odgovorne osobe iz klubova i udruga u vezi s podnošenjem programa i projekata.

Vlada je također izvršila izmjene u članstvu Povjerenstva za javno privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH.

Članovi Vlade na sjednici su donijeli odluku o imenovanju Povjerenstva za procjenu štete nastale od bolesti afričke svinjske kuge uz zaključak da se u roku od dvije godine od završetka stanja prirodne nesreće nastale od spomenute bolesti izvrši revizija utroška sredstava, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti