"politički proces"

Konaković: Telekom Srbije ušao na tržište BiH, nismo na vrijeme reagovali

25.08.2023. 13:21 / Izvor: N1
elmedin konaković

Konaković je potvrdio tvrdnje Avdića rekavši da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima ozbiljan projekat kojim je javnim preduzećima napravio ozbiljan impakt i prodor u regionalna tržišta ubacujući i političke teme.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Telekom Srbije koristi za dva svoja strateška cilja; unutrašnjo-politički i vanjsko-regionalni" napisao je Senad Avdić u svojoj kolumni za Slobodnu Bosnu. Da li je ovo zaista "ozbiljan" projekat za N1 je komentarisao ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Konaković je potvrdio tvrdnje Avdića rekavši da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima ozbiljan projekat kojim je javnim preduzećima napravio ozbiljan impakt i prodor u regionalna tržišta ubacujući i političke teme.

"On to radi jako dobro za sebe i svoj interes, a mi na to nismo adekvatno reagirali", rekao je.

Dodao je da su koruptivni ljudi iz prethodne vlasti u BiH pogodovali takvom scenariju.

"Vjerujem da je u interesu BH Telecoma da ima programe i Arene, jer je to sadržaj koji privlači ljude. Ali one televizije koje su govorile da smo se na Markalama sami ubijali dobijali su velike novčane iznose od Telekoma. U tim slučajevima nema samo priče o ekonomiji već i o državi", kazao je.

Komentarisao je i to što se program N1 televizije ne nalazi u ponudi BH Telecoma.

"Ja sam bio na strani vaše tv kuće (N1) jer smatram da je to i politički proces. Ima on i ekonomsku stranu, ali ću se potruditi da se taj politički proces promjeni i da nema više takvog utjecaja. U BiH postoje televizije koje se busaju u patriotska prsa više od ostalih, pa su Telekomu Srbije prodali svoja prava za BiH. Telekom Srbije prodaje svoja prava jedne tv kuće iz BiH, a koja me nija zvala u program od kako sam napustio SDA. Kažu da to nije nenormalno jer je Telekom Srbije dobar u tome. Ali da ne zakuham, postoje televizije u BiH gdje Telekom Srbije prodaje prava te kuće za BiH. Sada će direktor te kuće nešto tvitati o meni.", rekao je Konaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti