UGOVOR NA 30 GODINA

Zavidovićka firma dobila koncesiju za istraživanje i eksploataciju serpentinita

31.08.2023. 07:40 / Izvor: Akta.ba
UGOVOR

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić i direktor preduzeća "Euro stone company" d.o.o. Zavidovići Adis Merdić potpisali su ugovor o dodjeli koncesije.

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić i direktor preduzeća "Euro stone company" d.o.o. Zavidovići Adis Merdić potpisali su ugovor o dodjeli koncesije za istraživanje i eksploataciju mineralnog resursa serpentinita - lerzolita na ležištu Hrastova kosa u općini Žepče.

Koncesija je dodijeljena putem javnog poziva, a prethodno je dobijena saglasnost Općinskog vijeća Žepče i mišljenje Kantonalnog pravobranilaštva Zenica.

Vrijeme trajanja koncesije na koncesionom području površine 4,38 hektara je 30 godina, od čega je vrijeme koncesije za istraživanje dvije godine, računajući od dana dobijanja odobrenja za geološka istraživanja mineralne sirovine od nadležnog organa, saopćeno je iz Press službe Ministarstva za privredu ZDK.

Ministar Šibonjić je kazao da su ovim ugovorom otvorena vrata još jednoj važnoj investiciji u ZDK.

"Moramo vratiti povjerenje u institucije vlasti i mi to činimo u svakoj prilici. Ovdje smo zbog građana, privrednika, investitora i radnika. Raduje činjenica da naš trud prepoznaju upravo oni koji imaju korist od našeg rada, a to su ulagači. Razvijamo privredu ZDK-a zajedno, a korist imaju svi naši građani i cijela Bosna i Hercegovina", rekao je ministar Šibonjić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti