OGLASIO SE I MINISTAR

Firma u vlasništvu supruge Rame Isaka dobila unosan posao vrijedan 610 hiljada KM

31.08.2023. 15:00 / Izvor: Akta.ba
ramo

Zaštitarska kompanija "Condor" iz Zenice u vlasništvu je članova porodice federalnog ministra policije Rame Isaka i od javnih ustanova dobila je još jedan unosan posao, piše Akta.ba.

Posao vrijedan 610 hiljada KM bez PDV-a od Rudnika mrkog ulja Kakanj je dobila zaštitarska kompanija "Condor" koja je u vlasništvu članova porodice federalnog ministra policije Rame Isaka, piše Akta.ba.

Na ovaj tender je primljena samo jedna ponuda i to upravo od pomenute kompanije.

U oktobru prošle godine zaključen je ugovor sa istom kompanijom za iste poslove vrijedan skoro 400 hiljada KM. Također, u posljednjih nekoliko godina samo od RMU Kakanj ova kompanija je dobila ugovore višemilionske vrijednosti.

I u januaru ove godine "Condor" je izabran kao najuspješniji ponuđač za posao vrijedan 394.200,00 KM.

Podsjećamo, Condor je dio grupe ponuđača koji su od Elektroprivrede, u okviru koje posluje RMU Kakanj, dobili posao zaštite i održavanja opreme vrijedan čak 8,5 miliona KM u augustu prošle godine.

O svemu ovome se oglasio i ministar Isak kazavši da su to javni tenderi gdje svaka firma može da se prijavi.

"Zaštitarska firma je u vlasništvu moje supruge. Te poslove iste radi već 20 godina. To su javni tenderi gdje svaka firma može da se prijavi. Kada ispunite sve uslove na javnom tender tada imate aukciju I ko bude najpovoljniji prolazi. Tako da nema nikakvih smetnji", rekao je Isak danas na press konferenciji nakon sjednice Vlade FBiH koja je održana u Mostaru.

On je zatim optužio određene medije da objavljuju "naručene tekstove za male pare", ali da se on ne boji "pošto ga niko ne može zaustaviti jer je najavio rat kriminalnim grupama".

"Moja popularnost na teritoriji BiH je sve veća i veća zahvaljujući radu i timu koji je oko mene. To je najbolji tim koji je vratio stari sjaj. Ono što oni navode to je krivično djelo, pa što ne odu u Tužilaštvo i ne podnesu krivično djelo, pa da ja podnesem prijavu za lažno prijavljivanje", poručio je Isak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti