Na funkciji od 1. septembra

United Grupa: Alexandra Delvenakiotis nova potpredsjednica Grupe za korporativne poslove

04.09.2023. 09:46 / Izvor: Akta.ba
telemach

Aleksandra Delvenakiotis dolazi na mjesto Dragice Pilipović Chaffey, koja je bila važan dio upravljačkog tima United Grupe od 2008. godine.

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi u čijem okviru u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1 i Nova BH, imenovala je Alexandru Delvenakiotis za potpredsjednicu Grupe za korporativne poslove. Novu funkciju Alexandra je preuzela 1. septembra 2023.

Aleksandra Delvenakiotis dolazi na mjesto Dragice Pilipović Chaffey, koja je bila važan dio upravljačkog tima United Grupe od 2008. godine. Godinu kasnije, Pilipović Chaffey je postala izvršna direktorica SBB-a, a od 2015. je bila potpredsjednica Grupe za korporativne poslove. Karijeru u Grupi će nastaviti kao savjetnica za javne poslove i predsjednica Upravnog odbora Fondacije SBB.

Inače, Alexandra u United Grupu dolazi iz Adecco Grupe gdje je bila potpredsjednica vanjskih komunikacija i odnosa s medijima. Iza nje je više od 18 godina rada u odnosima s javnošću, odnosima s medijima i korporativnim komunikacijama. Veći dio tog iskustva stekla je u sektorima medija i telekomunikacija, prethodno obavljajući dužnost direktorice Grupe za komunikacije i odnose s javnošću u Ringier Axel Springer Media AG i potpredsjednice korporativnih komunikacija u kompaniji Sky (DACH).

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: “Oduševljeni smo što se Alexandra pridružila našem timu. Njeno izuzetno iskustvo u pružanju komunikacija na nivou uprave i strategije javnih poslova za globalne kompanije bit će od neprocjenjive vrijednosti za United Grupu dok nastavljamo širiti svoju mrežu na novim tržištima EU. Alexandra će imati ključnu ulogu u razvoju odnosa Grupe sa svim spoljnim zainteresovanim stranama, kao i u odnosima s medijima dok radimo na konsolidovanju nedavnih akvizicija i jačamo vidljivost najbolje ponude digitalnih usluga United Grupe na svim tržištima.”

Boklag je istakla i sljedeće: „U ime cijele United Grupe želim iskoristiti ovu priliku da se od srca zahvalim Dragici Pilipović Chaffey za sve što je učinila za našu kompaniju. Dragica se pridružila SBB-u iz EBRD-a i uz njihovu podršku pomogla da SBB postane regionalni tržišni lider na području digitalne televizije i širokopojasnih usluga koje su dostupne danas. Kao potpredsjednica Grupe za korporativne poslove, bila je važan spoljni ambasador za kompaniju, kao što je igrala integralnu ulogu u donošenju upravljačkih odluka kako se kompanija razvijala. Dragica će i dalje imati ključnu ulogu kao savjetnica za javne poslove, ali će ujedno biti i podrška Alexandri kada preuzme svoju novu ulogu."

Alexandra Delvenakiotis je magistrirala medijske i komunikacijske studije na Freie Universität Berlin, a školovanje je nastavila na Humboldtovom Univerzitetu u Berlinu, Stanford Oversea Studies Center Berlin, gdje je završila postdiplomski master iz evropskih studija i ima International Executive MBA iz ESADE Business School.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti