LANACO I EFT

Spoj fakulteta i IT industrije u cilju stvaranja rješenja za razvoj pametnih gradova

08.09.2023. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Nastavak našeg zajedničkog rada na inovacijama.

Kao kompanija koja neprestalno potvrđuje svoje angažovanje u domenu izgrađivanja kvalitetnih odnosa sa akademskom zajednicom kroz brojne programe i podršku razvoju stručnog kadra, potvrdili smo još jednu u nizu saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz kompanije Lanaco.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, centar je naučnog znanja u domenu informacionih tehnologija na području Istočnog Sarajeva, a sa potpisivanjem Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji, kompanija pokazuje spremnost da zajedno sa akademskom zajednicom radi na inovacijama kao i primjeni tehnologija koje za cilj imaju izgradnju modernog društva.

lanaco

Ova saradnja omogućava simbiozu tehničke ekspertize, praktičnih uvida i teorijskih okvira zbog čega je moguće postići potpunu efikasnost u kreiranju i implementaciji održivih rješenja.

Kroz planirani timski rad i upotebu IoT tehnologija u oblasti izgradnje pametnih gradova, realizovaće se održiva rješenja, a koja imaju za cilj dati odgovore na kompleksne izazove urbane sredine i unaprijediti svakodnevni život stanovništva.

Značaj ove saradnje ogleda se i u objedinjavanju talenata i profesionalaca u najnovijim metodologijama i tehnologijama, ali i ulaganju u stvaranje novih mladih snaga u IT zajednici, kojima se kroz ovakve projekte otvara mogućnost zapošljavanja u kompaniji koja ima regionalno priznanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti