Očuvanje i zaštita filmske građe

Za sufinansiranje rada Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo 200.000 KM

08.09.2023. 11:43 / Izvor: Fena
filmski centar

Sredstva se odobravaju u svrhu subvencioniranja Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo za očuvanje i zaštitu filmske građe, a raspodjela će se vršiti u skladu sa općim i posebnim kriterijima.

Za sufinansiranje rada Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo bit će izdvojeno 200.000 KM, odlučeno je na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, organiziranoj 7. septembra ove godine.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom se usvaja Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije javnim preduzećima - Sufinansiranje rada Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo za očuvanje i zaštitu filmske građe" Federalnog ministarstva kulture i sporta utvrđen u Budžetu FBiH za 2023. godinu.

Sredstva se odobravaju u svrhu subvencioniranja Javnog preduzeća Filmski Centar Sarajevo za očuvanje i zaštitu filmske građe, a raspodjela će se vršiti u skladu sa općim i posebnim kriterijima.

Federalno ministarstvo kulture i sporta zaključit će ugovor s korisnikom sredstava o načinu i uslovima korištenja odobrenih sredstava, koja će biti isplaćena u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora. Korisnik je obavezan realizirati program/projekt u predviđenom roku odnosno najkasnije do 31. 12. 2023. godine. Također, korisnik je obavezan dostaviti Ministarstvu izvještaj s kompletnom dokumentacijom o namjenskom utrošku sredstava, u roku od 15 dana od završetka projekta/programa.

"Federalno ministarstvo kulture i sporta vršit će kontrolu namjenskog utroška odobrenih sredstava. Kontrola će se vršiti na osnovu dostavljenih izvještaja, a po potrebi i neposredno kod tog javnog preduzeća", saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti