Farmaceutska kompanija

PharmaS kupila najbrže rastuću generičku kompaniju u Španiji

12.09.2023. 13:44 / Izvor: Jutarnji list
Pharmas

Farmaceutska kompanija Luke Rajića PharmaS početkom rujna uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u španjolskoj Mabo Farmi.

Farmaceutska kompanija Luke Rajića PharmaS početkom rujna uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u Španiji Mabo Farmi i preuzela upravljanje tom tvrtkom, objavio je Pharmas. Ipak, vrijednost transakcije nije objavljena.

Mabo Farma najbrže je rastuća generička kompanija u Španiji, s više od 200 proizvoda u portfelju, uglavnom lijekova na recept, ali i onih bezreceptnih (OTC), te dodataka prehrani. Ta farmaceutska kompanija sa sjedištem u Madridu ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura s više od 70 zaposlenih.

Prodajna mreža

Jedna je od glavnih snaga Mabo Farme zbog koje su se odlučili na kupnju, kako su pojasnili u PharmaSu, iznimno dobro poznavanje španjolskog tržišta te široka prodajna mreža s više od 40 prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući čak i Baleare i Tenerife.

Tako da tom međunarodnom akvizicijom, osim što širi svoj portfelj i potvrđuje se kao jedna od najjačih domaćih farmaceutskih kompanija, PharmaS otvara vrata španskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti