U BiH postoje prilike za investiranje, ali birokratske prepreke se moraju otkloniti

14.09.2023. 07:54 / Izvor: Akta.ba
investiranje

Kao važnu kariku buduće saradnje, predstavio je i Projekat prijenosa znanja.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić razgovarao je jučer s ministrom za vakuf i islamska pitanja Katara Ghanem bin Shaheen bin Glanem Al Ghanima o odnosima dvije zemlje te proširenju saradnje na mnogo više oblasti.

Govoreći o radu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, ministar Hurtić je kazao kako je ono kompleksno i da ima vrlo bitnu zadaću, a ministru Al Ghanimu predstavio je buduće projekte koje će Ministarstvo raditi u saradnji s državom Katar.

Kao važnu kariku buduće saradnje, predstavio je i Projekat prijenosa znanja, u kojem mogu učestvovati i državljani Bosne i Hercegovine koji žive u Kataru.

Ministar Ghanem bin Shaheen bin Glanem Al Ghanima je naglasio da su za investicije potrebni sigurnost i povjerenje, dodajući da iako u BiH postoje prilike za investiranje, birokratske prepreke se moraju otkloniti, a za to su potrebni vrlo konkretni projekti.

"Ima dosta biznismena iz Katara koji su zainteresirani za investiranje ovdje. Predlažem da se uputi poziv predsjedniku Asocijacije biznismena države Katar, koji bi trebao doći u ovu zemlju i izvršiti procjene sigurnosti ulaganja u ovo tržište", kazao je ministar Al Ghanima.

Kao jedno od područja buduće saradnje dvije države, predložio je oblast ljudskih prava, ali i stipendiranje građana Bosne i Hercegovine koji žive u Kataru, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti