Finansijski stručnjaci

MKF LIDER: Podrška Ekonomskoj olimpijadi je investicija u budućnost naše ekonomije

14.09.2023. 11:33 / Izvor: Akta.ba
Lider

Kroz protekle tri godine, MKF LIDER je odigrao ključnu ulogu u podršci razvoju mladih ekonomista i finansijskih stručnjaka u BiH.

Mikrokreditna fondacija LIDER, od svog osnivanja ističe se kao zagovornik obrazovanja i društvene odgovornosti, pa tako s ponosom kontinuirano podržava projekat Ekonomske olimpijada u organizaciji Udruženja Liberalni forum. Kroz protekle tri godine, MKF LIDER je odigrao ključnu ulogu u podršci razvoju mladih ekonomista i finansijskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog izazovnog takmičenja, u kojem je 136 učesnika iz 39 srednjih škola u Bosni i Hercegovini, pokazalo svoje znanje iz oblasti ekonomije i finansija, MKF LIDER je pružio podršku mladim talentima, omogućivši im takmičenje i unapređenje njihovih vještina. Dodatno, MKF LIDER je podržao finaliste takmičenja i omogućio im da predstavljaju našu zemlju na međunarodnom takmičenju Ekonomske olimpijade u Bratislavi.

lider

Prije nego što su krenuli na put ka velikom finalu u Bratislavi, MKF LIDER je organizovao susret sa mladim ekonomistima, pruživši im jedinstvenu priliku da se upoznaju sa osnovama mikrofinansija i mikrokreditnog sektora u Bosni i Hercegovini. Istovremeno, vodeći stručnjaci iz LIDERA su podijelili svoje bogato iskustvo i informacije o perspektivama koje mikrokreditni sektor nudi mladim ljudima za učenje, rast i razvoj karijere.

Zahvaljujući opsežnim pripremama finalisti ovogodišnjeg takmičenja - Emina Hodžić iz Fojnice, Sead Gakić iz Konjica, te Lana Komšić, Sara Čengić i Asad Grabovica iz Sarajeva - bili su spremni da dostojno predstavljaju našu zemlju na najprestižnijem svjetskom ekonomskom takmičenju za srednjoškolce, koje se održalo 5. i 6. septembra u Bratislavi, okupivši 14 zemalja iz cijelog svijeta. Naši finalisti su u ozbiljnoj konkurenciji postigli zavidne rezultate, a finalistica Emina Hodžić ostvarila je i najbolji plasman naših predstavnika do sada.

MKF LIDER, svojom dugogodišnjom posvećenošću podršci mladim ekonomistima, postao je ključni partner Ekonomske olimpijade. Njihova posvećenost obrazovanju i razvoju mladih ljudi predstavlja izvanredan primjer društveno odgovornog poslovanja i podrške zajednici.

zajednicka

Svjesni važnosti ulaganja u mlade talente i podrške njihovom obrazovanju i razvoju, MKF LIDER pruža i besplatne nefinansijske usluge mladim poduzetnicima i njihovo uvezivanje s tržištem putem platforme Pravi lider.

Ova podrška ne samo da formira buduće lidere u oblasti ekonomije i poduzetništva, već također jača temelje društvene odgovornosti i održivog razvoja. Nastavićemo da zajedno gradimo svjetliju budućnost kroz obrazovanje, inspiraciju i podršku mladim generacijama, jer su oni stubovi naše budućnosti i snaga koja će oblikovati naš svijet.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti