Otvoren Sajam "Dani šljive Prozor-Rama"

19.09.2023. 07:46 / Izvor: Akta.ba
sajam šljive prozor

Svečano je otvoreno 16. izdanje sajma poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor-Rama 2023."

Svečano je otvoreno 16. izdanje sajma poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor-Rama 2023." koji osim izložbenog dijela ima edukativni i humanitarni karakter, a izlagači će moći sudjelovati i na natjecanju za najbolje rakije i likere.

Kako su najavili organizatori - Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj, kao i ranijih godina Općina je osigurala šljive iz ramskog kraja, a sredstva od prodaje ulaznica ove su godine namijenjena za potrebe Crvenog križa općine Prozor-Rama i njihovih projekata.

Prvog dana sajma, svi posjetitelji mogli su uživati u bogatoj gastro ponudi za koju su se pobrinuli učenici Srednje škole Prozor koji su pripremali tradicionalna i druga jela.

U edukativnom dijelu sajma sudionici radionica imat će priliku upotpuniti znanja i vještine iz oblasti turizma i poljoprivrede, dok će za ljubitelje rakije i likera biti organizirano natjecanje u pogađanju jačine ramskih rakija.

Kao i prethodnih godina, sajam je okupio ugledne goste iz okolice i regije, među kojima i Turističku zajednicu Grada Popovače, koja predstavlja vrijednosti Moslavine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti