PRIPREME ZA SIMPOZIJ

ASA Banka u partnerstvu s ANU BiH: Podrška zaštiti šuma i stabilnosti šumskih ekosistema

19.09.2023. 12:35 / Izvor: Akta.ba
asa banka i anu bih

ASA Banka s ponosom objavljuje svoje partnerstvo s Akademijom nauka i umjetnosti.

U izvanrednoj saradnji koja naglašava predanost očuvanju okoliša i održivog razvoju, ASA Banka s ponosom objavljuje svoje partnerstvo s Akademijom nauka i umjetnosti za nadolazeći simpozij na temu "Zaštita šuma - stabilnost šumskih ekosistema". Ovo partnerstvo predstavlja značajnu prekretnicu na putu prema očuvanju naših dragocjenih šuma i poticanju održive budućnosti.

"Ponosni smo što možemo objaviti da je naša banka u potpunosti posvećena podršci projektu zaštite šuma, u skladu s našom snažnom posvećenošću standardima zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG) o očuvanju naših dragocjenih šuma, promoviranju održivih praksi i doprinosu boljoj i odgovornijoj budućnosti naše planete. Vjerujemo da zaštita naših šuma nije samo odgovornost; to je moralni imperativ. Šume su kamen temeljac zdravog planeta i partnerstvom s Akademijom nauka i umjetnosti, cilj nam je omogućiti značajne aktivnosti koje će potaknuti pozitivne promjene u očuvanju šuma", izjavio je Predsjednik Uprave ASA Banka, Samir Mustafić.

asa banka

Simpozij, zakazan za 21. mart. 2024. godine okupit će stručnjake, naučnike i istraživače iz BiH i regiona kako bi se detaljnije pozabavili kritičkim raspravama o zaštiti šuma i otpornosti šumskih ekosistema. Šume, koje se često nazivaju plućima našeg planeta, igraju nezamjenjivu ulogu u ublažavanju klimatskih promjena, očuvanju biološke raznolikosti i osiguravanju dobrobiti naših zajednica.

"Ovo partnerstvo s ASA Bankom značajan je korak naprijed u našoj misiji unapređenja naučnih spoznaja i promocije održivih praksi u zaštiti šuma. Radujemo se uspješnom simpoziju i zajedničkom jačanju dubljeg razumijevanja kritičnih pitanja koja utječu na naše šume", ističu iz ANUBIH.

ASA Banka kao najuticajnija i najveća domaća banka, posvećena održivosti okoliša, prepoznaje važnost očuvanja naših šuma za sadašnje i buduće generacije. Partnerstvo s Akademijom nauka i umjetnosti  usklađeno je s temeljnim vrijednostima i strateškim inicijativama Banke za poticanje pozitivnih promjena u očuvanju okoliša. Simpozij na temu "Zaštita šuma - stabilnost šumskih ekosustava" nagovještava da će biti platforma na kojoj će se inovativna istraživanja, pozitivna rješenja i angažman zajednice spojiti kako bi se oblikovala održivija budućnost za naše šume. Objedinjujući financijsku stručnost ASA Banke i naučnu izvrsnost Akademije nauke i umjetnosti, ovo partnerstvo ima potencijal trajnog utjecaja na buduće projekte za očuvanje šuma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti