Zajednička platforma

Reforma javne uprave u Brčko distriktu BiH teče ustaljenom dinamikom

25.09.2023. 15:01 / Izvor: Fena
Brčko

Reforma javne uprave u Brčko distriktu BiH teče ustaljenom dinamikom u skladu sa usvojenim dokumentom.

Reforma javne uprave u Brčko distriktu BiH teče ustaljenom dinamikom u skladu sa usvojenim dokumentom Zajednička platforma kojeg su na nivou BiH usvojili entiteti, Brčko distrikt BiH i Vijeće ministara BiH - rekao je danas koordinator za reformu javne uprave pri Vladi Distrikta Davor Šolaja.

"Ukoro će se održati zajednički sastanak predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, premijera oba entiteta i gradonačelnika Brčko distrikta na kojem će se predstaviti tok i proces reforme javne uprave, kao i potpisivanje nekoliko bitnih dokumenata koji su važni za dalji proces reformi u BiH", naglasio je Šolaja.

On je dodao da Brčko distrikt ravnopravno učestvuje u svim procesima kada je reforma javne uprave u BiH u pitanju te najavio i skoro potpisivanje Poslovnika o radu Koordinacionog odbora za reformu javne uprave u cilju ispunjavanja jednog od 14 prioriteta u procesu pristupanja BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Predviđeno je da se na tom sastanku ponovo aktivira Fond za reformu javne uprave koji je neophodan za samu realizaciju po Akcionom planu reforme javne uprave.

Šolaja je naglasio da je taj proces spor i dugotrajan te da je jedan od ključnih prioriteta procesa pristupanja BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti