Investicijski projekti

Potpisani ugovori za podršku nedovoljno razvijenim općinama u TK

26.09.2023. 14:30 / Izvor: Fena
TK

Stvorili su se preduslovi za početak investicijskih projekata.

Ugovore o dodjeli sredstava za finansiranje infrastrukturnih projekata, ukupne vrijednosti dva miliona KM, danas je sa načelnicima općina Teočak i Sapna i pomoćnikom načelnika Općine Doboj Istok potpisao premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Tim činom stvorili su se preduslovi za početak investicijskih projekata koje će sigurno doprinijeti bržem ekonomskom razvoju i stvaranju preduslova za kvalitetniji život građana.

Dio ovih sredstava bit će usmjeren i na sanaciju šteta od poplava koje su tokom ljeta pogodile područja tih općina.

"Današnje potpisivanje ugovora je konačna realizacija našeg programa podrške nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim općinama našeg kantona. Radi se o pet općina prema kojima pokazujemo posebnu osjetljivost", kazao je Halilagić.

Dva miliona KM, dodao je, nisu velika sredstva i sigurno neće riješiti sve probleme u ovim općinama, ali su građanima pokazatelj naše brige i spremnosti da pomažemo.

Danas potpisanim ugovorima za finansiranje projekata u Teočaku odobreno je 606.060,61 KM, Sapni 505.050,51 KM, Čeliću 464.646,46 KM, Kladnju 262.626,26 KM i Doboj Istoku 161.616,16 KM, saopćeno je iz Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti