ZAHVALJUJUĆI NOVOJ OPREMI

Veliki uspjeh bh. kompanije: Povećali izvoz napolitanke u Hrvatsku i Soveniju

28.09.2023. 10:38 / Izvor: Akta.ba
NAPOLITANKA

Najavljeni novi proizvodi i novi proizvodni projekti.

AS doo iz Jelaha organizator je ovogodišnjeg predstavljanja svih brendova AS Holdinga kao vodeće bosanskohercegovačke grupacije u prehrambenoj industriji na sajmu u Tešnju koji je otvoren jučer i traje do 30. septembra. Ovogodišnji sajam poseban je za kompanije Klas, Vispak, Sprind, AC Food, Solanu, Oazu i druge, jer predstavljaju jedinstven spoj tradicionalnih i modernih elemenata.

Ethem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga je u razgovoru za portal Akta.ba kazao da oni trenutno u AS Holdingu u dvadeset njihovih kompanija, odnosno AS grupaciji rade na razvoju novih proizvoda.

Tim povodom je najavio nove proizvode iz Klasa, Vispaka, AC Food-a, a rekao nam je i da su u planu novi proizvodni projekti gdje ulažu u renoviranje, odnosno u novu opremu.

"Jedan od takvih projekata su napolitanke "Kent" u AS Jelahu, koje su doživjele vrlo velik uspjeh, gdje smo uspjeli i do četiri puta povećati izvoz napolitanki iz BiH u Hrvatsku i Sloveniju zahvaljujući novoj opremi koja odgovara svim modernim standardima", rekao je Numić.

napolitanke

 Također je istaknuo da je vrlo značajno da imamo ovakve vrste lokalnih sajmova, koji prerastaju u državne odnosno regionalne sajmove.

"Možemo se zahvaliti i uspješnim firmama iz tešanjske regije koje su doprinijele da sajam dobije ovakav publicitet. Mnogo medija je zapazilo veličinu ovog sajma i to je bitno jer ovo prerasta u veliki projekat što je jako bitno za poslovne odnose i stvaranje mreže poslovnih odnosa između kompanija. Neke od manjih kompanija koje su ovdje na sajmu dobile su priliku da sa velikim kompanijama izlažu svoje proizvode i usluge, te ih nude svim potencijalnim kupcima, a to je itekako prilika za sve", rekao je Numić.

Na sajmovima se kaže stvaraju novi kontakti, a iza toga će sigurno doći i neki projekti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti