GENERALNI DIREKTOR HIFA OIL-A

Venan Hadžiselimović: I prije početka sajma u Tešnju sklopljeni određeni angažmani

28.09.2023. 11:45 / Izvor: Akta.ba
HIFA

Hifa-Oil Grupacija sa svim kompanijama-članicama i ove godine učestvuje na 17. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj-BiH 2023.

Hifa-Oil Grupacija sa svim kompanijama-članicama i ove godine učestvuje na 17. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj-BiH 2023, jednoj od najznačajnijih privrednih manifestacija u našoj zemlji.

Među skoro 500 kompanija iz zemlje i inostranstva predstavljaju svoj proces tranzicije i kretanja u novom smjeru praveći zaokret ka održivom razvoju. Osnivanjem sektora Euro Solar i novih kompanija započelo se s realizacijom dugogodišnje vizije koja prati promjene i smjer budućih kretanja energetskog sektora u BiH i svijetu.

Venan Hadžiselimović, generalni direktor HIFA-OIL grupe je u razgovoru za Akta.ba kazao da je ovo do sad najveća manifestacija koja se održala u zadnjih nekoliko godina.

"Danas ovdje imamo preko 500 izlagača, a Udruženje Biznis centar Jelah se zaista potrudilo da napravi vrhunsku manifestaciju na kojoj se susreću poslovni ljudi, na kojoj se dogovaraju novi sastanci, novi poslovni angažmani. Posebno me raduje činjenica da su i prije sajma sklopljeni određeni angažmani", naglasio je Hadžiselimović.

hifa

Sve kompanije-članice Grupacije predstavljaju svaka u svom segmentu liderske kompanije odnosno kompanije koje uspješno napreduju ka toj pozicjii kako na BiH tako i na inostranom tržištu. Zajedničkim nastupom na sajmu, ali i udruženim djelovanjem svih ovih kompanija na tržištima BiH i Evrope, Grupacija Hifa-Oil doprinosi i jačanju domaće privrede, kao i promociji naše države.

Kako je poručeno iz ove kompanije tešanjska privreda kroz ovaj sajam i kroz snažan poduzetnički karakter njenih predstavnika nastoji potencirati potrebu jačanja zajedništva i ekonomskog razvoja kao jedinog načina za izgradnju snažne i perspektivne Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti