Firma iz Jelaha kineskim brendom bagera osvaja bh. tržište

29.09.2023. 10:42 / Izvor: Akta.ba

PSC-Jelah d.o.o., generalni zastupnik Takeuchi strojeva za BiH, predstavlja se i ove godine na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju.

PSC-Jelah d.o.o., generalni zastupnik Takeuchi strojeva za BiH, predstavlja se i ove godine na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju.

Regionalni su lider u prodaji građevinskih strojeva i rudarske opreme koji posluje u deset europskih zemalja i koja je u skoro dva desetljeća uspješnog poslovanja izrasla u jednu od najvećih firmi koja se bavi prodajom građevinskih strojeva na području Balkana.

"S obzirom da se naša firma nalazi u Tešnju, možemo reći da smo mi domaćini ovog sajma. Izlažemo naša dva brenda, jedan je naš stari brend poznat kao takeuchi mini bageri i naš novi brend sunward. Radi se o kineskom brendu i nov je na tržištu Bosne i Hercegovine, sa njim osvajamo bh. tržište", najavio je Anid Ćeman, direktor kompanije.

Kazao je da ekonomska kriza nije zahvatila građevinski sektor, te da njegova firma iz godine u godinu bilježi rast.

"Možemo se pohvaliti uspješnim poslovanjem i zapošljavanjem novih ljudi, nastavljamo dalje raditi i našim kupcima nuditi samo najkvalitetnije proizvode", rekao je.

anid

Ćeman od sajma očekuje vrlo pozitivne rezultate, kao što je to bilo i prethodnih godina. Zadovoljan je samom organizacijom i posjetom, a rekao nam je i da je prije sajma pozivao firme pa čak i konkurentske da dođu i da svi zajedno podrže organizaciju ovog sajma.

"Nije bitno da li se radi o konkurenciji, pozivao sam sve firme da dođu i da zajedno danas budemo ovdje. Ne bi bilo lijepo da je samo moja firma ovdje, mislim da svako ima svoju nafaku i svog kupca", poručio je Ćeman.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti