Na području grada Bosanska Krupa

Otvoren javni poziv: 120 hiljada KM za sufinanciranja investicionih projekata dijaspore

03.10.2023. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Bosanska Krupa

Zajednički Fond malih grantova kojim će se podsticati i sufinancirati investicioni projekti dijaspore.

U okviru USAID projekta „Diaspora Invest“, Grad Bosanska Krupa i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uspostavili su zajednički Fond malih grantova kojim će se podsticati i sufinancirati investicioni projekti dijaspore na području grada Bosanska Krupa.

Fond u iznosu od 120.000,00 KM bit će na raspolaganju kvalifikovanim, registrovanim malim, mikro i srednjim preduzećima (MMSP) u Bosanskoj Krupi, sa vezom ili vlasništvom dijaspore, koja za svoje poslovanje u Bosanskoj Krupi traže sufinanciranje za ulaganje u osnovna sredstva. Osnovni cilj ovog Fonda je da se maksimiziraju učinci dijasporskih investicija putem dodijeljenih grant/bespovratnih sredstava mladim i start-up bh. preduzećima koji imaju veze sa bh. dijasporom, sa potencijalom da prošire svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta.

Maksimalni iznos grant/bespovratnih sredstava za koji se može podnijeti zahtjev kreće se u rasponu od 15.000,00 KM do 70.000,00 KM, a svi zainteresirani mogu aplicirati putem online obrasca na www.grant.diasporainvest.ba. Uslovi prijave zahtijevaju da kompanije moraju biti osnovane u posljednje tri godine od dana objavljivanja poziva i moraju imati dokazive poslovne odnose s članovima dijaspore, bilo kroz suvlasničke strukture u kompaniji ili kroz druge forme poslovne suradnje.

Više informacija o samom pozivu i načinu apliciranja možete dobiti na online sesiji koja će se organizovati 12.oktobra 2023.godine u 15:00 sati, a koja će biti dostupna na linku: https://bit.ly/online-sesija. Prijave za učešće na sesijama se vrše putem emaila: prijava@diasporainvest.ba.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave