Ćatić i Tinjak o modelima podrške pri organiziranju sajmova kroz poticajna sredstva

08.10.2023. 10:23 / Izvor: Fena
konjic

U okviru aktivnosti koje su organizirane tijekom održavanja Festivala hrane ''Konjic Food fest 2023''.

U okviru aktivnosti koje su organizirane tijekom održavanja Festivala hrane ''Konjic Food fest 2023'' gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao se s tajnikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdom Tinjakom.

S obzirom da je u djelokrugu spomenutog Ministarstva između ostalog i poljoprivreda, tijekom sastanka bilo je riječi o modelima podrške i pomoći organiziranju sajmova kroz poticajna sredstva.

''Festival hrane tijekom kojeg se predstavlja domaća proizvodnja je značajna manifestacija  ne samo za Konjic već  i šire, i rado se odazovem pozivu da budem u Konjicu u vrijeme njegovog održavanja. Svaka interakcija ljudi je bitna kako bi se upoznali sa specifičnostima nekog područja, u ovom slučaju Konjica, koji je ove godine aktivan na svim poljima, tu su brojne poljoprivredne, gospodarske, sportske i kulturne manifestacije. Bilježe se značajni gospodarski pomaci i strana ulaganja, što je za svaku pohvalu (…). Nadam se da će Konjic u budućnosti koristiti naša poticajna sredstva za organizaciju sajmova'', kazao je Tinjak.

Gradonačelnik Ćatić je naglasio kako je podrška s viših razina vlasti izuzetno bitna za lokalne zajednice u smislu jačanja suradnje podsjećajući pri tom da lokalne zajednice moraju aktivno raditi na pripremi za sudjelovanje u programima podrške, koje nadležna ministarstva pružaju, priopćeno je iz Grada Konjica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti