BH. KOMPANIJA UZ NAJVEĆA SVJETSKA IMENA

Fine Food predstavio proizvode na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Kelnu

10.10.2023. 10:07 / Izvor: PR
Fine Food
OTVORI GALERIJU

Na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu uz najveća evropska i svjetska imena iz prehrambene industrije nalazi se i bh. kompanija Fine Food

Na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu uz najveća evropska i svjetska imena iz prehrambene industrije nalazi se i bh. kompanija Fine Food koja predstavlja svoju liniju duboko-zamrznutih proizvoda (pite, somuni i podloge za pizzu).

Fine Food je industrija hrane osnovana 2018. godine sa sjedištem u Sarajevu, a danas upošljava više od 200 uposlenika. Vođeni vizijom da postanu vodeća bosanskohercegovačka kompanija u proizvodnji ukusnih proizvoda prepoznatljivih širom regije, ali i svijeta, koji zadovoljavaju najviše standarde i potrebe kupaca, a certifikati ISO 9001:2015, HACCP, Halal i IFS služe kao potvrda za sigurnost proizvodnih procesa i hrane.

Pored fokusa na kvalitet i sigurnost proizvoda, kao ekološki osviještena kompanija, korištenjem tehnologija posljednje generacije trude se da svoj otisak u okolišu svedu na najmanju moguću razinu.

Kao izvozno orijentirana industrija hrane, svoju razvojnu strategiju baziraju na daljem širenju asortimana duboko-zamrznutih tijesta, peciva i delikatesnih proizvoda, kontinuiranom ulaganju u nove tehnologije, daljoj modernizaciji proizvodnog pogona i povećanju proizvodnih kapaciteta.

fine food

Pored lokalnog tržišta Fine Food svoje proizvode plasira i u Njemačku, Italiju, Bugarsku, Crnu Goru, Hrvatsku, Holandiju, Englesku, Makedoniju I Sloveniju.

Mirisi sa Fine Food štanda svakodnevno privlače veliki broj posjetilaca, koji imaju priliku degustirati jedinstvene okuse domaćih pita, ali i pizze, koju za ovu priliku priprema dugogodišnji prijatelj i pizza majstor iz Italije.

Fine Food podloge za pizzu u novom ruhu

Već treću godinu uzastopno, svoje proizvode prezentuju na najvećim sajmovima hrane i pekarstva, a pored postojećeg izvoznog asortimana koji čine podloge za pizzu, somuni, pizza in teglia i pite, ove godine predstavili su projekat gotove duboko zamrznute pizze, te novo pakovanje podloga za pizzu.

Zajedno sa predstavnicima kompanije Fine Food na međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga u Kelnu je i gospodin Matteo Berardini iz Italijanske asocijacije pizza majstora "Istituto Nazionale Pizzaioli" (INP) koji je recepturu Fine Food podloga za pizzu doveo do savršenstva.

Duboko-zamrznute podloge za pizzu savršene su za sve tipove ugostiteljstva, budući da pojednostavljuju operativne procedure, te omogućuju vlasnicima i menadžerima da izbjegnu troškove i prepreke na koje mogu naići u pripremi perfektnog tijesta za pizzu, ali i za sve potrošače koji žele okus autentične italijanske pizze unutar svog doma u nekoliko minuta. Svi posjetioci jednog od najvećih sajmova hrane Fine Food proizvode mogu pronaći u hali 4.1, na štandu broj E 079.

Više o Fine Food asortimanu, maloprodajnoj mreži i mogućnostima partnerstva na potražite na stranici www.finefood.ba.

Inspiracije za dnevne obroke i užinu potražite na Fine Food profilima društvenih mreža FacebookInstagram, Linkedin i YouTube.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti