VIŠE OD 20 IZLAGAČA

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda "Put zlata"

15.10.2023. 11:57 / Izvor: Fena
med

Savez pčelara Unsko-sanskog kantona (USK) organizator je devetog Sajma pčelarstva i meda "Put zlata", koji je otvoren na Gradskom trgu u Bihaću.

Savez pčelara Unsko-sanskog kantona (USK) organizator je devetog Sajma pčelarstva i meda "Put zlata", koji je otvoren na Gradskom trgu u Bihaću.

Sajamska manifestacija trajat će dva dana, a generalni pokrovitelji i ove godine su Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo privrede.

"Vlada Unsko-sanskog kantona kontinuirano podržava Savez pčelara USK u svim aktivnostima, uključujući i organizaciju ovog sajma i njihove aktivnosti na brendiranju proizvoda radi zaštite domaće proizvodnje i povećanja konkurentnosti. Zahvala pčelarima za sve ono što rade i što smo prepoznatljivi i po njihovim vrhunskim proizvodima", kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na Sajmu pčelarstva i meda predstavit će se više od 20 izlagača iz USK.

"Na Sajmu je prisutan 21 izlagač iz svih osam gradova i općina, a prezentirana je zaista široka paleta pčelinjih proizvoda - od meda, polena, propolisa, do mješavine proizvoda. Sajam je zapravo prezentacija našeg rada, kvalitete proizvoda, ali i ovog vida turističke ponude Unsko-sanskog kantona", kazao je predsjednik Saveza pčelara USK Hajrudin Šabić.

Kantonalni savez pčelara trenutno ima oko 700 članova, a redovno posjećuju domaće i međunarodne sajmove meda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti