u smjeru energetskih promjena

Hifa-Oil Grupacija planira jačanje svoje pozicije na slovenačkom tržištu

16.10.2023. 10:14 / Izvor: Akta.ba
hifa

Događaj je bio odlična prilika za razmjenu iskustava, poslovnih saradnji i međusobnih kontakata između privrednika ove dvije države.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) i Slovenian Business Club (SBC) okupili su na Ilidži predstavnike bosanskohercegovačke i slovenske privrede kako bi na događaju pod nazivom "Povećanje ekonomske razmjene između BiH i Slovenije" razgovarali o mogućnostima saradnje i proširenja poslovanja.

Na konferenciji je istaknuto da potencijal za proširenje saradnje postoji kroz brojne mogućnosti, te da je privatni sektor u BiH vrlo kvalitetan i otporan što se posebno pokazalo u kriznim vremenima. Dvije zemlje su prošle godine ostvarile dvije milijarde eura trgovinske razmjene, što je više za 20 posto nego 2021. godine.

Za jačanje ekonomske saradnje od velikog su značaja i direktne strane investicije, a slovenski kapital je četvrti po zastupljenosti u BiH. Članovi Slovenija biznis kluba, po riječima predsjednika Joca Pečečnika, zainteresirani su da izgrade konkretan most saradnje sa bh. poslovnim ljudima da bi razmjenjivali kontakte, sagledali poslovne prilike i da bi našli puteve za bolju saradnju brzo i efektivno.

Učešće na ovom događaju uzeli su i Venan Hadžiselimović, generalni direktor Hifa-Oil-a, Admir Djedović, direktor kompanije Euro-Roal i Jasmin Subašić, direktor kompanije Euro-Metali.

Na događaju je prezentirano poslovanje i dosadašnji uspjeh Hifa-Oil Grupacije koja već posluje na 11 tržišta Evrope, a planira i jačanje svoje pozicije na slovenačkom tržištu u smjeru energetskih promjena.

Događaj je bio odlična prilika za razmjenu iskustava, poslovnih saradnji i međusobnih kontakata između privrednika ove dvije države.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti