REBALANSOM BUDŽETA

Vlada TK planira povećanje sredstava za subvencioniranje aviolinija sa oko 2,5 miliona KM

17.10.2023. 14:23 / Izvor: Akta.ba
TUZLA

Vlada Tuzlanskog kantona, kako je najavio premijer Irfan Halilagić, priprema prijedlog rebalansa budžeta koji će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Vlada Tuzlanskog kantona, kako je najavio premijer Irfan Halilagić, priprema prijedlog rebalansa budžeta koji će biti upućen u parlamentarnu proceduru i razmatran na sjednici Skupštine TK najvjerovatnije 30. oktobra. 

Premijer Halilagić je istaknuo da se ovim izmjenama planira povećanje gornje granice rashoda u iznosu od skoro četiri miliona KM, pri čemu se najznačajnija dodatna izdvajanja odnose na povećanje sredstava za subvencioniranje aviolinija oko 2,5 miliona KM, kao i za unaprjeđenje stanja na UKC-u Tuzla.

"Na potrošačkoj jedinici Ministarstvo zdravstva povećanje treba da iznosi 1.134.000 KM. Od ovog iznosa 300.000 KM se odnosi na projekat I faze adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentnu psihijatriju na Klinici za psihijatriju JZU UKC Tuzla, te 604.000 KM za adaptaciju dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo JZU UKC Tuzla. Za plaćanje pruženih zdravstvenih usluga neosiguranim licima planirano je 200.000 KM, a za rekonstrukciju prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata 30.000 KM", kazao je Halilagić. 

Vlada TK je danas dala saglasnosti na tekstove Ugovora o partnerstvu između Ministarstva privrede, Investicijske fondacije "IMPAKT", Grada Tuzla, Grada Živinice, Grada Gradačac i Grada Srebrenik za implementaciju Programa IMPAKT Inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona i Ugovora o partnerstvu između Ministarstva privrede i Investicijske fondacije "IMPAKT" za implementaciju Programa IMPAKT Akcelerator na području Tuzlanskog kantona.

Data je također saglasnost na Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla, a kojeg provodi JU Služba za zapošljavanje TK.

Za uplatu obračunatih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa i naknada, ove godine Vlada Tuzlanskog kantona je će izdvojiti 137.087,95 KM, čime će se uplatiti doprinosi i naknade za ukupno 15 radnika i to: osam radnika TMN Starić d.d., tri radnika Bosnia valves d.o.o., dva radnika Aida d.d., te po jedan radnik Polet d.d. Tuzla i Unioninvest mašinska montaža d.o.o. Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti