REGIONALNA SARADNJA

Potpisan sporazum o nastavku saradnje OC Jahorina i Skijališta Crne Gore

20.10.2023. 09:00 / Izvor: SRNA
jahorina

Direktori Olimpijskog centra "Jahorina" i "Skijališta Crne Gore" Dejan Ljevnaić i Đuro Milošević u Kumboru su potpisali Sporazum o saradnji

Direktori Olimpijskog centra "Jahorina" i "Skijališta Crne Gore" Dejan Ljevnaić i Đuro Milošević u Kumboru su potpisali Sporazum o saradnji koji se odnosi na korištenje ski-karata na obje destinacije, što će doprinijeti umrežavanju dva regionalna planinska centra.

Ljevnaić je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje, navodeći da su potpisivanjem ovog ugovora najviše dobili skijaši Olimpijskog centra "Jahorina", koji će ove zime imati priliku da iskuse adrenalinske momente na ski-stazama u Crnoj Gori.

"Ovakva regionalna saradnja je bitna sa više aspekata. Smatram da smo svi u regionu jedno tržište i da se u budućnosti moramo povezati sa jednim ski-pasom jer tako pretvaramo konkurenciju u partnere", poručio je Ljevnaić i dodao da će nastaviti sa ovakvom saradnjom u interesu skijaša.

On je rekao da je današnja konferencija, koja je održana u kompleksu "Portonovi", poslužila i kao platforma da se uputi poziv zvaničnicima zemalja bivše Jugoslavije da zajednički konkurišu za nove zimske olimpijske igre.

"Time bi obuhvatili Sloveniju, koja ima odlične skakaonice, Hrvatsku koja ima Sljeme, BiH sa Jahorinom i Bjelašnicom, Srbiju koja ima Zlatibor, Staru planinu i Kopaonik, ali i Crnu Goru sa Kolašinom, Žabljakom, Hajlom", rekao je Ljevnaić, te dodao da bi se sa takvom inicijativom išlo putem razvoja, progresa i pomirenja budući da je sport nešto što spaja ljude u regionu.

Ljevnaić je istakao da su iskoristili priliku i da promovišu novi broj ski-magazina "Ski ju", koji predstavlja jedinstveni vodič za sve ljubitelje zimskih sportova u regionu, a i šire, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Milošević je zahvalio Ljevnaiću za saradnju, izrazivši nadu da će ona trajati i u budućem periodu.

On je poručio da su počeli sa promotivnom prodajom sezonskih ski-pasova za predstojeću skijašku sezonu, dodajući da će svaki kupac ovog promotivnog ski-pasa imati pogodnosti, odnosno moći će tri dana uzastopno da skija na padinama Olimpijskog centra "Jahorina".

Milošević je naveo da, iako je Jahorina još prije 40 godina bila domaćin Zimskih olimpijskih igara, da i crnogorski ski-centar ne zaostaje za svojim partnerom iz BiH.

"Počeli smo sa 10,5 kilometara staza i jednim šestosjedom, a sada imamo 21 kilometar staza, dvije žičare i dva šestosjeda. Planiramo da uvedemo bob na šinama kao ljetnu atrakciju, izgradnju ski-bara na 2.000 metara. Trudićemo se da unaprijedimo svoju ponudu, jer učimo od najboljih", naveo je Milošević.

On je podsjetio da su "Skijališta Crne Gore" i ove godine omogućile kupovinu sezonskog ski-pasa po akcijskim cijenama, koja će do 1. novembra iznositi 300 evra za odrasle i 200 evra za djecu do 14 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti