DUGOOČEKIVANA

Konačno otvorena nova garaža "G3" preko puta Hitne pomoći u Sarajevu

20.10.2023. 13:35 / Izvor: Fena
garaža
OTVORI GALERIJU

U Općini Novo Sarajevo danas je otvorena javna garaža G3 u ulici Kolodvorska.

U Općini Novo Sarajevo danas je otvorena javna garaža G3 u ulici Kolodvorska, preko puta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Nakon tri godine administrativnih i tehničkih poteškoća, garaža je konačno izgrađena. Građanima je na raspolaganju 165 parking mjesta (krovna etaža 58, etaža -1 ima 51 mjesto i etaža 56 parking mjesta).

Garaža obuhvata oko 4.000 kvadratnih metara.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je ukazao na važnost projekta koji se od danas stavlja na raspolaganje građanima.

"Nakon brojnih problema danas otvaramo garažu i stavljamo je na raspolaganje našim građanima i onima koji dolaze u Hitnu pomoć jer smo vodili računa i o tom aspektu. Prvih pola sata je besplatno za sve korisnike, a u večernjim satima to je jedan sat, kada je najveće opterećenje u Hitnoj medicinskoj pomoći", kazao je načelnik Tanović.

GARAŽA G3

Projekt je finansiralo Ministarstvo za saobraćaj KS a ukupna vrijednost iznosi oko 5.801.218 KM. Općina Novo Sarajevo dodijelila je zemljište.

Implementator izvođenja radova kao i nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS. Javno preduzeće ONSA d.o.o. upravljat će i održavati garažu.

Direktor ONSA-e Anel Tahirbegović je kazao da ima još tehničkih detalja koji će biti dograđeni, ali to ne sprječava korištenje garaže.

"Garaža je spremna za upotrebu. Uspostavljen je parking sistem. Od preostalih radova koje zahtijevaju angažman su stepenice koje će dobiti novu podlogu zbog sigurnosti",kazao je Tahirbegović.

Preduzeće ONSA upravlja i održava još dva parking prostora i to na Čengić Vili i Vilsonovom šetalištu.

Tokom dana, prvih 30 minuta parkiranja u G3 garaži su besplatna, a od 20.00 do 06.00 sati besplatno je prvih 60 minuta.

Mjesečna karta garaže G3 radnim danom od 07.00 do 16.00 iznosi 78 KM, u danima vikenda 68 KM, mjesečna karta od 00.00 do 24.00 sata iznosi 130 KM, a za izgubljen ili oštećen tiket plaća se 20 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti