Pružalac usluga transporta i info-logistike

cargo partner proslavlja godišnjice širom istočne Europe

02.11.2023. 11:12 / Izvor: Akta.ba
cargo

Mnoge zemlje u sklopu organizacije širom jugoistočne Evrope takođe obilježavaju "okrugle" godišnjice.

Dok austrijski pružalac usluga transporta i info-logistike slavi svoju 40. godišnjicu, mnoge zemlje u sklopu organizacije širom jugoistočne Evrope takođe obilježavaju "okrugle" godišnjice. Na primjer, češke i slovačke filijale su dostigle svoje "tridesete", dok je cargo-partner nedavno proslavio svoju 20. godišnjicu u Bugarskoj.

U oktobru 2023. godine, kompanija cargo-partner Bugarska je organizirala posebno slavlje za svoje klijente u svom  iLogistics Centru u Sofiji povodom 20. godišnjice postojanja kompanije. Ovaj događaj bio je prilika da se zahvale lojalnim klijentima na njihovoj podršci i da se proslave dostignuća kompanije u posljednje dvije decenije u Bugarskoj.

Stefan Krauter, osnivač i CEO cargo-partner-a, u svom uvodnom govoru je izjavio: "Nakon osnivanja našeg sjedišta na aerodromu u Beču 1983. godine, bili smo među prvim austrijskim kompanijama koje su prepoznale tržišni potencijal istočne Europe nakon pada Gvozdene zavjese. Tako je počela naša ekspanzija na druge aerodrome u regionu, uključujući Bugarsku. Prije dvadeset godina prepoznali smo strateški značaj Bugarske, pri čemu je aerodrom u Sofiji igrao ključnu ulogu u našoj pan-europskoj distribuciji. Dok se suočavamo s današnjim izazovima digitalizacije i globalizacije, ostajemo posvećeni podržavanju rasta, inovacija i saradnje u dinamičnom logističkom pejzažu istočne Europe."

cargo

 

Bugarska: od avio transporta do sveobuhvatnih logističkih rješenja

cargo-partner u Bugarskoj osnovan je u oktobru 2003. godine s fokusom na avio transport, brzo dodajući specijalizirane usluge poput transporta živih životinja, čartera, hitnih i kurirskih usluga. 2018. godine kompanija je ušla u posao skladištenja izgradnjom svog modernog iLogistics Centra u Sofiji s kapacitetom od 22.000 paletnih mjesta. Danas je cargo-partner vodeći pružalac usluga avio transporta u Bugarskoj (prema statistikama avio-kompanija) i nudi puni spektar usluga u vezi s avionskim, pomorskim, cestovnim transportom i skladištenjem.

Slovačka: idealno povezana s intermodalnom mrežom

Deset godina starija, kompanija cargo-partner Slovačka proslavila je 30. godišnjicu sa svojim klijentima u Bratislavi u junu 2023. godine. Slovački ogranak osnovan je sa samo dva zaposlena 1993. godine. Danas kompanija ima više od 200 zaposlenih, četiri kancelarije i dva moderna skladišta u Bratislavi i Dunajskoj Stredi s ukupnom površinom od 26.400 m². Ovo posljednje pruža direktnu vezu s METRANS željezničkim terminalom, omogućavajući brzi pretovar. Ove godine, cargo-partner u Slovačkoj je dobio AAA Platinum Excellence kreditni rejting od strane kompanije Dun & Bradstreet, nakon što je pet godina zaredom rangiran među najpouzdanijim kompanijama u zemlji.

Češka: posebna stručnost u logistici kontrolisane temperature

Istog mjeseca, tim cargo-partnera u Češkoj također je organizirao događaj za klijente kako bi proslavio 30. godišnjicu cargo-partnera u zemlji. Danas kompanija osim ekspertize u avio i pomorskom transportu, već može pružiti i skladištenje pod kontrolisanim uslovima u svom iLogistics Centru u Dobrovízu blizu Praga s više od 12.500 m² skladišnog prostora. Lokalna podružnica nedavno je nagrađena AAA Gold Excellence certifikatom, koji je rezerviran za kompanije koje su tri godine zaredom dobile najviši kreditni rejting od strane kompanije Dun & Bradstreet.

U 2023. godini, cargo-partner u Slovačkoj i Češkoj pridružio se HHLA Programu koji su organizirali METRANS i Luka Hamburg, a koji ima za cilj smanjiti emisiju ugljen-dioksida putem korištenja električnih lokomotiva na rutama do i iz luka Hamburg, Bremerhaven i Kopar.

cargo

Bosna i Hercegovina: nastavljen brzi rast tokom 15 godina

cargo-partner u Bosni i Hercegovini osnovan je 2008. godine. Ove godine, kompanija je nagrađena od strane poslovnog magazina "Poslovne Novine" kao jedna od najbrže rastućih kompanija u zemlji. Tim u Sarajevu nudi pun spektar usluga u vezi sa avionskim, pomorskim, cestovnim transportom i skladištenjem, uključujući carinsko posredovanje, sa posebnom ekspertizom u prijevozu vangabaritnih tereta, transportu živih životinja, robi pod temperaturnom kontrolom i opasnim teretima.

Turska: pet godina postojanja i otvaranje novog skladišta

cargo-partner je otvorio svoju prvu filijalu u Turskoj 2018. godine i sada nudi svoje usluge na jedanaest lokacija u zemlji. U julu 2023. godine kompanija je otvorila novo skladište od 20.000 m² u Istanbulu. Posebne prednosti cargo-partnera u Turskoj uključuju dostavu prehrambenih proizvoda pod temperaturnom kontrolom, HITNU dostavu i usluge kratke pomorske plovidbe (short sea).

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac logističkih usluga punog opsega u privatnom vlasništvu koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avio, pomorski i cestovni transport te skladištenje. S 40 godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdijevanja, kompanija kreira usluge prilagođene potrebama širokog spektra industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi eura u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti