Centar Skenderija

Otvoren do sada najveći sajam privrede u Sarajevu, sa učešćem preko 250 izlagača

02.11.2023. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Sajam

Istovremeno, ovo će bitii programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta.

Danas je u Sarajevu otvoren Sajam bosanskohercegovačke privredekoji se od 02.- 05. novembra 2023. održava u dvorani „Mirza Delibašić“, pod motom: "Domaći proizvod u službi građana Bosne I Hercegovine".

Istovremeno, ovo će bitii programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

“Domaća privreda čini srce našeg gospodarstva. Ona je pokretač rasta, zapošljavanja i razvoja zajednica širom naše zemlje. Na ovom sajmu ćete imati priliku da se upoznate sa poduzetnicima, preduzećima i organizacijama koje su nosioci naše ekonomske aktivnosti. Očekuju vas izlagači izrazličitih sektora, od poljoprivrede i proizvodnje do usluga i tehnoloških inovacija, a ove godine taj broj prelazi cifru od 250 prijavljenih učesnika. Također, želim da istaknem važnost podrške domaćim proizvodima i uslugama. Kupovinom proizvoda i usluga iz naše zemlje mi direktno doprinosimo rastu domaće privrede i stvaranju radnih mjesta", izjavio je direktor Centra Skenderija Damir Petrinić.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put I sam iimaju svoj prostor u okviru kojeg se predstavljaju Start-up program osnovani upravo uz podršku ministarstva privrede.

sajam

Zlatko Mijatović ministar privrede KS istakao je jasnu opredjeljenost ministarstva da podrži sajam I sajamske aktivnosati, kao i sam Centar Skenderiju.

“Namjera nam je podrškom koju pružamo Skenderiji u organizaciji ovog sajma, sajamske aktivnosti u Sarajevu podići na evropski nivo I Skenderijuvratiti u centar Sajamskog turizma. Ovaj sajam je mnogo više od prostora za izlaganje proizvoda I usluga. To je mjesto gdje se susreću inovacija, preduzetnička snalažljivost I poslovna vizija. Sajam je živi dokaz energije I vitalnosti bosanskohercegovačkog privrednog sektora, koji je svakodnevno predi zazovima, ali I obogaćen novim prilikama za rast I razvoj.”

Sajam se održava deveti put  i sjajna je prilika da se pokaže i  podrži privreda naše zemlje.

sajam

Sajam traje do nedjelje, 05. novembra 2023. godine, a radno vrijeme sajma je od 10:00 do 19:00 sati, uz besplatan ulaz za posjetioce.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti