Staviti pijacu opet u funkciju

Direktor KJKP Tržnice Jasmin Terović: U požaru nema povrijeđenih, šteta će biti milionska

06.11.2023. 08:22 / Izvor: Avaz.ba
Požar

U sarajevskom naselju Otoka jučer u popodnevnim satima došlo je do požara velikih razmjera na otvorenoj pijaci "Kvadrant".

U sarajevskom naselju Otoka jučer u popodnevnim satima došlo je do požara velikih razmjera na otvorenoj pijaci "Kvadrant".

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović za portal "Avaza" je kazao da je po dojavi požara odmah reagirao njihov uposlenik i počeo gasiti vatru. Međutim kako se požar brzo širio pozvali su vatrogasce.

"Šta je pravi uzrok požara ne znamo. Ono što je sigurno jeste da ćemo mi to po sistemu elektronske zaštite znati u kojem boksu je krenuo požar. Još uvijek ne znamo šta je, da li je uzrok neka plinska boca ili nešto drugo. Ono što znamo je da je došlo do eksplozije, a šta ju je uzrokovalo mi ne znamo, niti naši uposlenici koji su bili tu", kazao je Terović.

Dodao je i kako se požar širio velikom brzinom obzirom da svi boksevi vezani i da se u njima nalazi tekstilna roba.

"Vrlo je teško to ugasiti. Čini mi se da je šest vatrogasnih vozila na terenu i koliko se bude moglo zaustaviti probat će se, ali se širi veoma brzo. Šteta je ogromna, milionska. Kako na samoj tržnici tako i na imovini odnosno robi koje su vlasnici naši korisnici", istakao je Terović.

Potvrdio nam je da za nema povrijeđenih.

"Niko se nije javio da je povrijeđen. Čim je došlo do eksplozije i izbijanja požara svi su se razbježali, osim naših radnika koji su pristupili gašenju požara.

Nadam se da ćemo nakon svega ovoga brzo opet uspjeti staviti pijacu u funkciju uz pomoć vlade i svih korisnika, da se nađu neka rješenja jer zaista je velika šteta i samog preduzeća, a i korisnika. Većinom je tu zaposlena boračka populacija. To je ljudima jedini izvor prihoda", zaključio je Terović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti