Ostaju bez liječnika

Liječnici Doma zdravlja Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene usluge

06.11.2023. 10:55 / Izvor: Fena
Konjic ljekari

Petnaest, od šesnaest liječnika koji rade u Domu zdravlja u Konjicu potpisalo je u petak otkaz.

Petnaest, od šesnaest liječnika koji rade u Domu zdravlja u Konjicu potpisalo je u petak otkaz, jer plaće nisu dobili od lipnja - potvrdila je za Fenu predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako je pojasnila, otkaz su potpisali liječnici koji rade u Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja i Dječjem dispanzeru.  

Po njezinim riječima, ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješena financijska konsolidacija, ova zdravstvena ustanova će ostati bez liječnika.

"Otkazni rok traje 30 dana i, zasada, nemamo nikakvih povratnih informacija, ali u slučaju da se ne riješi financijska konsolidacija za koju imamo rok do 24. studenoga, mi liječnici ćemo biti primorani da napustimo ovu ustanovu", podvukla je dr. Boloban.

Ona podsjeća da zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže isplatu svih zaostalih plaća i redovne plaće u narednom razdoblju.  

Po njezinim riječima, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge. 

"Liječnici će kao i protekla četiri mjeseca, za koje nisu primili plaću, do posljednjeg dana otkaznog roka pacijentima pružati sve zdravstvene usluge", poručila je dr. Boloban.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti