Madijev Agromix u Doboju

Fabrika stočne hrane u BiH od 19 miliona KM pokrenula proizvodnju!

07.11.2023. 10:32 / Izvor: Akta.ba
agromix

Fabrika stočne hrane "Agromix" u Doboju, koju je prije dvije godine preuzela MI "Madi" iz Tešnja, krenula je s proizvodnjom.

Fabrika stočne hrane "Agromix" u Doboju, koju je prije dvije godine preuzela MI "Madi" iz Tešnja, krenula je s proizvodnjom. 

Sa kapacitetom od 100.000 tona na godinu ovo će biti najveća fabrika stočne hrane u našoj zemlji.

PRILIKA ZA DOMAĆE POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE​​

"Proizvodit ćemo preko 100.000 tona hrane godišnje. Radi se o fabrici sa ozbiljnim smještajnim kapacitetima, što je ujedno prilika za razvoj agrara na području ove regije", kazao je Edin Jabandžić izvršni direktor MI “Madi“ za Nezavisne novine.

Pored postojeće, izgrađene je i nova proizvodna hala površine 250 metara kvadratnih, a silosni kapaciteti su povećani za 20 puta. 

Investicija je vrijedna oko 19 miliona KM.

Primarni cilj menadžmenta fabrike će biti otkup žitarica od domaćih proizvođača za šta su kapaciteti već spremni i za ovogodišnji urod, potvrdio je Jabandžić.

MADI

 

Dodaje i da su kapaciteti za izuzimanje ovogodišnjeg roda pšenice i kukuruza, ali i drugih žitarica spremni.

"Agromix" trenutno zapošljava 50 radnika, a nova investicija će omogućiti i nova zapošljavanja. 

RAZVOJ BH. POLJOPRIVREDE

Podsjetimo, riječ je o kompaniji koju je prije dvije godine preuzeo tešanjski Madi i tako nastavio davati svoj doprinos razvoju poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Madi je od 2011. godine krenuo intenzivan progres kompanije kupovinom "Veterinarske stanice", te kupovinom i osnivanjem ostalih kćerki firmi: “Agromix”, “Agromix Transporti”, “Agrofarms”, “Euro Meat” i “Mi – Power”.

"Najveća snaga naše kompanije je upravo mlad i stručan kadar. Domaća proizvodnja jedan od najbitnijih segmenata održivog razvoja, te da treba intenzivno raditi na njenoj afirmaciji, povjerenju potrošača, većoj zaposlenosti, proširenju kapaciteta, stimulaciji izvoza i sl." kazao je nedavno Jabandžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti