PROŠLOGODIŠNJI DOTRAJALI

ZOI ’84 nabavlja novi ratrak od 1,2 miliona KM, radi se i dubinska analiza preduzeća

14.11.2023. 13:27 / Izvor: Akta.ba
ratrak

KJP ZOI ’84 Sarajevo objavilo je javnu aukciju za nabavku novog ratraka - mašine za uređenje ski staza, javlja Akta.ba

KJP ZOI ’84 Sarajevo objavilo je javnu aukciju za nabavku novog ratraka - mašine za uređenje ski staza, javlja Akta.ba

Za novi ratrak planira se potrošiti oko 1,2 miliona KM sa PDV-om.

Prema tenderskoj dokumentaciji, ZOI '84 traži novu mašinu proizvedenu 2023. godine, maksimalne snage 390 kW, uključenu garanciju od dvije godine, te uključen prvi i nulti servis.

Pisten Bully

Inače, ZOI '84 je dva potpuno nova tabača snijega marke predstavio u aprilu prošle godine. 

Direktor Jasmin Mehić je tada poručio da je to prvi put od 1997. godine da je KJP ZOI '84 uspjelo izvršiti nabavku potpuno novih tabača snijega i da su odabrani najsposobniji i najmoćniji "ratraci" na tržištu. 

Podsjetimo, tadašnji ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao 31. decembra 2021. sporazum s direktorom KJP ZOI ’84 Sarajevo Jasminom Mehićem sporazum o sufinansiranju nabavke specijalnih mašina za uređenje ski staza – ratraka u uznosu od 1,5 miliona KM.

Tako su nabavljena dva tabača snijega Pisten Bully 600 proizvođača Kässbohrer Geländefahrzeug AG u vrijednosti od oko 1,9 miliona KM.

U međuvremenu je za nabavku dijelova i servisiranje ratraka Pisten Bully utrošeno nekoliko stotina hiljada maraka. 

U novembru ove godine  STL d.o.o. Sarajevo isporučio je rezervne dijelove za ovu mašinu u vrijednosti 50.000 KM, dok je rezervne dijelove za mašine za uređenje ski staza Pisten Bully 260 D, 600 PARK, 600 W vrijednosti 109.986 KM isporučio KARE d.o.o. Sarajevo, te još nekoliko "sitnih" nabavki i sanacija.

KARE je također pobijedio na tenderu za usluge servisiranja mašina za uređenje skijaških staza tip Pistenbully što je KJP ZOI koštalo 60.000 KM.

Finansijska konstrukcija

Mehić je ranije naglasio da preduzeće ZOI ’84 počinje dobijati stabilniju finansijsku konstrukciju, te se otvaraju mogućnosti u dodatne planirane investicije.

Kako saznajemo, planira se i dubinska analiza preduzeća koja će firmi KPMG B-H d.o.o. Sarajevo biti plaćena čak 103.545 KM. 

Firma je pobijedila na tenderu i radit će dubinsku analizu odgođenih prihoda, procjenu nadoknadive vrijednosti imovine, porezno savjetovanje, stručni nadzor prilikom popisa, te uspostavu upravljačkog izvještavanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti