Efikasna saradnja

THY i Hifa-Oil na zajedničkom sastanku razgovarali o proširenju saradnje

20.11.2023. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Hifa

U zaključku sastanka učesnici su izrazili želju za nastavkom i povećanjem efikasne saradnje kroz međusobnu razmjenu ideja.

Danas je u Uredu za upravljanje THY Bosna i Hercegovina održana posjeta i sastanak sa Atalay AYDOĞDU, komercijalnim savjetnikom Ambasade Republike Turske u Sarajevu i  Sevcan BİÇER, izvršnim direktorom Turkish Airlines (THY) za Bosnu i Hercegovinu. Direktor poslovnog razvoja Hifa-Oil Grupe, dr. Hasan Serdar Alpdündar na sastanku je predstavio avio i druge poslovne operacije i aktivnosti Hifa-Oil Grupacije.

Atalay AYDOĞDU je izrazio zadovoljstvo što vidi da je "THY vodeći komercijalni igrač sa efikasnošću i efektivnošću Turske u međunarodnoj areni, da je saradnja između Hifa-Oil-a i THY-a značajna i da daje pozitivan doprinos trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske u kvantitativnom i kvalitativnom smislu”. Dr. Hasan Serdar Alpdündar napomenuo je da "Turkish Airlines ima vodeću ulogu među najvažnijim kompanijama na globalnoj sceni, a Hifa-Oil Grupacija sa zadovoljstvom doprinosi ovoj ulozi na optimalnom nivou kao važan distributer energije za Bosnu i Hercegovinu i regiju jugoistočne Evrope".

turkish

U tom kontekstu, Sevcan BİÇER navela je da: „Turkish Airlines svaki dan povećava kvalitet usluga koje nudimo našim gostima, zahvaljujući našim poslovnim partnerima, te je u tom smislu vrijedno i naše poslovno partnerstvo sa kompanijom Hifa-Oil”.

U zaključku sastanka učesnici su izrazili želju za nastavkom i povećanjem efikasne saradnje kroz međusobnu razmjenu ideja o mogućnostima proširenja aktivnosti između ovih poslovnih partnera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti