Premijer Uk obišao kompaniju Alternativa: "Privrednici su naši najbolji ambasadori"

22.11.2023. 00:00 / Izvor: Akta.ba
alternativa

Zadovoljan viđenim, premijer Uk nakon obilaska nije krio zadovoljstvo što u Kantonu Sarajevo posluje kompanija s ovako savremenim načinom rada.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je u pratnji generalnog direktora Saliha Lemeša, obišao proizvodne pogone kompanije "Alternativa" u ilidžanskom naselju Hrasnica.   

Konstantnim investiranjem u modernu visokosofisticiranu opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova "Alternativa" je prerasla u jednog od najvećih proizvođača termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije u ovom dijelu Evrope.   

Zadovoljan viđenim, premijer Uk nakon obilaska nije krio zadovoljstvo što u Kantonu Sarajevo posluje kompanija s ovako savremenim načinom rada, visokokvalitetnim proizvodima i motiviranim mladim radnicima.

"Zadovoljstvo je posjetiti proizvodni pogon jedne od naših najuspješnijih firmi i upoznati se sa izazovima s kojima se susreću naši privrednici. "Alternativa" i slične firme su generatori napretka naše privrede, ali i naši najbolji ambasadori, s obzirom na stepen konkurentnosti i izvoza", naveo je premijer Uk.  

Kako je dodao, zadovoljstvo je čuti radnike kako su prezadovoljmi uslovima rada u kompaniji koju krasi savremena oprema, kvalitetne sirovine i široka zaliha materijala, što ih smješta u sami vrh poslovanja u njihovoj oblasti.  

"Zdrav odnos između radnika i poslodavca, kakvom sam danas svjedočio u "Alternativi" je garant da će mladi ostati u BIH i svoju budućnost graditi u BiH", naveo je premijer Uk, posebno impresioniran što kompanija ima izuzetno mlad kadar.   

Kompanija je osnovana 1997. godine i dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada, među kojima i Šestoaprilska.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti