Vlada TK razgovarala s gradonačelnikom Tuzle o intenziviranju saradnje

22.11.2023. 13:39 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Delegacije su razgovarale o brojnim projektima, aktivnostima, ali i potrebama i neophodnosti otvorenosti komunikacije.

Premijer Irfan Halilagić i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona danas su posjetili Gradsku upravu i gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića, u okviru projekta posjete gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu, a s ciljem intenziviranja saradnje i sinhroniziranja aktivnosti.

Delegacije su razgovarale o brojnim projektima, aktivnostima, ali i potrebama i neophodnosti otvorenosti komunikacije i razmjene informacija, te češćim međusobnim susretima.

Posebna pažnja posvećena je projektima iz oblasti prostornog uređenja i zaštite okoliša, te pravdanju ranije odobrenih sredstava, što je preduslov za ponovno apliciranje u novoj fiskalnoj godini.

Također razgovaralo se o projektima razvojnim projektima, zajedničkim projektima u oblasti zdravstva, boračko – invalidske zaštite, povratka i kulture s obzirom da Grad Tuzla i Tuzlanski kanton dijele osnivačka prava u nekoliko ustanova kulture u Tuzli, saopćeno je iz Vlade TK.

Osim navedenog, delegacije su razgovarale i o nekim projektima koji nisu u cjelokupnoj i direktnoj nadležnosti kantonalnih organa, ali je izražena spremnost i volja da se zajednički djeluje prema nadležnim institucijama kako bi se realizirali projekti koji nose direktne koristi za građane.

Jedan od takvih jeste uvođenje e-Uprave, odnosno aktiviranje usluga „e-bebe“, „e-prebivalište“ i „e-JMBG“, čime bi se postojeći administrativni i drugi postupci približili osnovnim konzumentima usluga – građanima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti