Data suglasnost

Usaglašen Pravilnik o izmjenama pravilnika o vođenju evidencije ZZZ Brčko

23.11.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Data saglasnost na Pravilnik o izmjenama pravilnika o vođenju evidencija, aktivnom traženju zaposlenja, prijavi i javljanju osoba na evidenciju ZZZ Brčko.

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH su na 27. redovitoj sjednici dali saglasnost na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vođenju evidencija, aktivnom traženju zaposlenja, prijavi i javljanju osoba na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Izmjena ovog Pravilnika, između ostalog, predviđa da se nezaposlena osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH dužna javljati Zavodu svakih 30 dana, a zaposlena osoba koja traži promjenu zaposlenja svakih 90 dana.

Usvojena Odluka o dodjeli sredstava za financiranje/ sufinanciranje programa i projekata od javnog interesa

Na prijedlog Odjela za javnu sigurnost, odobren je Program utroška sredstava za financiranje projekta od javnog interesa u Odjelu za javnu sigurnost za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 100.000,00 KM.

Sredstva su namijenjena za financiranje projekata od javnog interesa u području preventivnog djelovanja zaštite i spašavanja za nabavu opreme i prezentacija svih raspoloživih resursa za djelovanje u slučaju elementarnih i drugih nepogoda u području zaštite i spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Na prijedlog istog Odjela, usvojena je Odluka o dodjeli sredstava za financiranje ili sufinanciranje programa i projekata od javnog interesa.

Odobren Program utroška sredstava donacija gradonačelnika za 2023. godinu – II. dio

Na sjednici je usvojena i Odluka o načinu raspodjele sredstava za dodjelu donacija za sponzorstva, odnosno pokroviteljstva koje gradonačelnik Brčko distrikta BiH dodjeljuje udrugama ili fondacijama za društvene, znanstvene, kulturne, humanitarne, sportske ili druge manifestacije, priredbe, skupove i događaje.

Također, usvojena je i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava donacija gradonačelnika za 2023. godinu – II. dio. Visina sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 210.000,00 KM i to: iznos od 10.000,00 KM na ime jednokratne pomoći za materijalno ugrožene, iznos od 2.000,00 KM na ime ostalih donacija pojedincima, iznos od 38.000,00 KM na ime tekućih donacija ostalim organizacijama i iznos od 160.000,00 KM na ime tekućih donacija ostalim organizacijama – za pokroviteljstva i sponzorstva.

Članovi Vlade su usvojili i prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Strategiju i Akcijski plan integriranog upravljanja granicom Bosne i Hercegovine u razdoblju 2024. – 2029. godina.

Na prijedlog Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju dana je suglasnost na prijedlog Odluke o dodjeli priznanja iseljenicima i organizacijama iseljenika iz Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Odjela za obrazovanje dana je suglasnost na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Povjerenstva za nostrifikaciju i ekvivalenciju inozemnih školskih svjedodžbi za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena. Također, na prijedlog istog Odjela dana je i suglasnost na Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Poljske o suradnji u područja kulture, obrazovanja, znanosti i mladih.

Na prijedlog Odjela za komunalne poslove imenovan je član Upravnog odbora projekta "Akcija zajednice za energetsku tranziciju u BiH", dok je na prijedlog Odjela za javne poslove usvojen Zaključak kojim se predlaže predstavnik Brčko distrikta BiH u sastav Vijeća za sigurnost prometa.

Članovi Vlade su na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH imenovali člana i zamjenika člana Policijskog odbora.

Odobrene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o kriterijima, visini i načinu obračuna naknade troškova za prijevoz na posao i prijevoz s posla u tijelima javne uprave i institucijama Brčko distrikta BiH.

Na današnjoj sjednici razmatrano je i izvješće Povjerenstva za procjenu štete nastale na stambenim, poslovnim i gospodarskim objektima i načinu utvrđivanja i evidentiranja štete.

Također, k znanju je primljena i informacija o stjecanju bez naknade nekretnine označene kao parcela broj 1163/2 K. O. Boderište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti