USK bogatiji za još jedno pravno lice

U Bužimu otvorena nova proizvodna firma koja će zaposliti otpuštene žene iz Preventa

24.11.2023. 08:03 / Izvor: Akta.ba
usk sastanak

Direktorica Selma Isaković i vlasnici novootvorene proizvodne firme BOCA DS d.o.o danas su boravili u Bihaću.

Unsko-sanski kanton bogatiji je za još jedno pravno lice. Naime, u Bužimu je otvorena nova proizvodna firma BOCA DS d.o.o koja će se fokusirati na zapošljavanje žena.

Nakon zatvaranja proizvodnog pogona Prevent u Bužimu bez posla je ostalo više od 70 radnika, uglavnom žena. Vlasnici novootvorene firme su sa Kov Grad d.o.o. na period od deset godina potpisali ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora nekadašnjeg pogona Buteks u Bužimu.

Otvaranjem ove firme najveći broj njih će ponovno biti zaposlen na poslovima za koje posjeduju višegodišnje iskustvo.

Direktorica Selma Isaković i vlasnici novootvorene proizvodne firme BOCA DS d.o.o jučer su boravili u Bihaću. Na sastanku u Ministarstvu privrede Unsko-sanskog kantona izrazili su zahvalu za podršku i pomoć koju su dobili od institucija Unsko-sanskog kantona.

Podrška i pomoć su krenuli od dana 12.10.2023.godine, kada je na zahtjev tada potencijalnih investitora, a u organizaciji Ministarstva privrede održan prvi sastanak, na kojem su od strane predstavnika Ministarstva i Službe za zapošljavanje USK-a, isti upoznati o podršci koju navedene institucije mogu pružiti.

Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo, nakon čega je uslijedila i registracija proizvodne firme, kao i konkretna podrška od institucija.

Ministrica privrede u Vladi USK Samra Mehić, zatupnik u Skupštini USK Nisvet Jusić i predsjednica Privredne komore USK Sanela Sabljaković izrazili su zadovoljstvo zbog otvaranja proizvodnog pogona BOKA DS d.o.o Bužim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti