PRVA JAVNA AUKCIJA

Porezna uprava prodaje imovinu: U ponudi poslovne zgrade, njive, BMW 7 i razne mašine

28.11.2023. 09:13 / Izvor: Akta.ba
aukcija

Na prodaju automobili, razne mašine za ugostiteljstvo i druge privredne grane.

Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Tuzla oglasila je prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreznih obaveza.

Na prodaju su između ostalog: poslovne zgrade, BMW 7, Kia Sorento, Citroen Berlingo, njive, kompresora, pegle, rashladne vitrine za proizvode, drvene police, peći za pečenje, frižidera, rashladne vitrine, virkalice za tijesto, radnog stola, mašine za tijesto, mašine za tanjenje kože, mašine za šivenje, motokultivatora i još mnogo toga.

Prva javna aukcija će se održati 13. decembra 2023. godine sa početkom u 9:00 sati. Direktna prodaja će se održati istog dana sa početkom u 10:00 sati.

"Druga aukcija, ako Odbor nakon procjene rezultata prve aukcije to smatra ispravnim, vrši se pola sata nakon okončane prve aukcije na isti način i prema istim formalnim zahtjevima koji se primjenjuju na prvoj aukciji", naveli su u oglasu.

Roba i imovina koja je ponuđena na direktnoj prodaji bez evidentirane najniže cijene je roba i imovina koja je više puta oglašavana na prodaju putem aukcije i direktne prodaje.

"Prodaja robe vrši se po principu viđeno-kupljeno, naknadne reklamacije se neće uvažavati", naglasili su.

Imovina koja je na prodaju bila je u vlasništvu poreznih obveznika: "SIMENTALAC" U.G. Lukavac, "OND" zr. frizer,"ANGRO ZESEF" d.o.o. Srebrenik i  i "ČAUŠEVIĆ" o.r. pekara,‘’MAGISTRAL’’ o.r. pekara, "HD INVEST" d.o.o. Tuzla, "ENNAL-STIL" d.o.o. Gradačac, "EMHA-CONDOR" d.o.o. Gradačac i "FORTEX" d.o.o. Gračanica.

Razgledanje imovine koja je predmet prodaje izvršit će se u periodu od 5 do 7. decembra 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti