OSVOJENE MEDALJE

Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajmu turizma u Novom Sadu

01.12.2023. 07:59 / Izvor: SRNA
sajam novi sad

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, koji traje do 2. decembra, tradicionalno privlači veliki broj izlagača i gostiju.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica izjavila je da se ovaj grad tradicionalno predstavlja na Novosadskom sajmu turizma sa svojom bogatom turističkom ponudom.
Ona je istakla da turisti iz Srbije procentualno ostvaruju najveći broj noćenja na području Trebinja.

"Osim toga, prisutne su i različite kulturne, ekonomske, pa i porodične veze između Novog Sada i Trebinja, tako da su to jasni razlozi zašto se uvijek rado vraćamo ovom sajmu", rekla je Putica.

Na Novosadskom sajmu turizma Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo osvojila je zlatnu medalju za ukupnu promociju ljetnog i zimskog turizma na Sajmu turizma u Novom Sadu, koji je počeo danas.

Osim Turističke organizacije, prestižne nagrade dobili su restoran "Garden", vila "Jahor", konoba "Kum" i Ski-centar "Ravna planina".

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić je istakao da je nastup ove turističke organizacije krunisan nagradom - velikom zlatnom medaljom za ukupnu promociju ljetnog i zimskog turizma.

"Mi i nastupamo pod sloganom We have it all, jer smo stvarno postali destinacija koja turistima nudi sve", rekao je Ikonić.

On je dodao da je trenutno fokus na zimskoj sezoni, pogotovo na olimpijskoj ljepotici Jahorini na kojoj će početkom naredne godine biti obilježeno 40 godina od održavanja Olimpijade u Sarajevu.

"Zbog toga je i čuvena maskota Vučko na našem štandu. Imamo velika očekivanja kada je riječ o predstojećoj zimskoj sezoni. Skijanje je već počelo, turisti dolaze sa svih strana, a velika posjećenost našeg štanda na ovom sajmu je samo potvrda toga da ćemo imati izuzetno uspješnu zimsku sezonu", rekao je Ikonić. 

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, koji traje do 2. decembra, tradicionalno privlači veliki broj izlagača i gostiju iz Srbije, zemalja regiona i svijeta

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti