CILJA SE NA JEDNOG

Još jedan natječaj za nove linije Sarajeva, očekuje se dolazak velikog avioprijevoznika

01.12.2023. 08:39 / Izvor: zamaaero
aerodrom sarajevo

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je objavila još jedan natječaj za nove linije iz Aerodroma Sarajevo.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je objavila još jedan natječaj za nove linije iz Aerodroma Sarajevo.

Natječaj je identičan onom prošlom, osim što je sada previđen i avion od 50 mjesta, dok je na prošlom bilo minimalno 100 mjesta.

Nije tajna da se ovaj natječaj ponavlja kako bi se na isti javio Norwegian koji je zakasnio na prošli natječaj te se istim nije mogao kvalificirati, a što je i više nego bitno za Sarajevo. Sarajevu ozbiljno nedostaju linije za Copenhagen, te cjelogodišnja linija za Stockholm sa najmanje dva leta tjedno, koja se sada operira tek jedan let tjedno u sezoni), a dobro bi mu došli i letovi za Helsinki, te cjelogodišnja linija za Oslo (sada ju Norwegian operira kao sezonsku), piše zamaaero.

Sve ovo može dobiti sa Norwegianom. Kako Norwegian ima baze još i u Bergenu, Stavangeru, Trondheimu, Rigi, Malagi, Alicanteu i Barceloni nije nemoguće da otvori još neku liniju iz Sarajeva uz Oslo, Stockholm, Copenhagen i Helsinki.

Prema izjavi Turističke zajednice Kantona Sarajevo interes za letove prema Skandinaviji ima i SAS. Stoga je jasno da se natječaj u prvom redu ponovio radi Norwegiana i SAS-a što je u konačnici i dobro, te sve pohvale Kantonu i Aerodromu Sarajevo.

Na prošlom natječaju LOT i TUI nisu dostavili sve potrebne dokumente, što bi ovaj puta mogli učiniti, a smanjenje aviona na do 50 mjesta bi i te kako odgovaralo LOT-u koji u načelu leti u regiju sa E170 i E175.

Natječaj je otvoren do 28.12.2023.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti