Energetski efikasna rješenja

Herz, Grundfos i Vaillant i ove godine organizovali tradicionalne "Dane projektanata"

01.12.2023. 15:54 / Izvor: Akta.ba
dani projektanata
OTVORI GALERIJU

Kompanije Herz, Grundfos i Vaillant i ove godine su organizovale tradicionalne "Dane projektanata".

U hotelu Termag na Jahorini, 16. i 17. 11. 2023. godine, održani su tradicionalni "Dani projektanata" u organizaciji bosanskohercegovačkih predstavnika proizvođača opreme za grijanje, klimatizaciju i snabdijevanje vodom "Vaillant", "Grundfos" i "Herz".

Jedini događaj ovakve vrste, sa dugogodišnjom tradicijom, ove godine okupio je oko 130 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine što je najveći broj učesnika do sada.

"Ovo je ujedno i pokazatelj kolika je potreba i želja inžinjera i projektanata mašinske struke da zadrže korak sa novim rješenjima i dostignućima u svom svakodnevnom radu.", navode organizatori. 

Svečani skup su otvorili Petar Jelić – direktor predstavništva “Herz” za Hrvatsku i BiH, Nenad Lehpaner – direktor “Grundfos” predstavništva u BIH i Nermin Kadrić – direktor “Vaillant d.o.o.”, koji su se svim gostima u ime organizatora zahvalili na dolasku.

Prvi dan druženja bio je rezervisan za prezentacije Vaillant, Herz i Grundfos inžinjera koji su gostima predstavili novitete iz proizvodnih programa svojih komapnija.

Sve tri kompanije su poznate po tome da konstantno rade na uvođenju savremenih energetski efikasnih rješenja koja povećavaju standard i kvalietu stanovanja. 

Drugog dana skupa, učesnicima su se obratili Mr.sc Nijaz Delalić  sa Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a u ime Udruženja termoenergetičara BiH sa temom “Energija i snaga termotehničkih sistema (nedostaci standarda BAS EN 12 831 koji se odnose na grijanje u objektima i eventualne  nadopune).

Pored ove prezentacije, dia. Jasmina Katica  ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja, govorila je Zakonu o energijskoj efikasnosti u Federaciji BiH.

"Ne smijemo zaboraviti i napomenuti da su svi gosti imali priliku uživati u druženju i zabavnom programu.Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima na odvojenom vremenu i kvalitetnom druženju, a gotovo smo sigurni da ćemo se i sljedeće godine okupiti u ovolikom broju.", poručuju organizatori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti