Vlada Brčko distrikta BiH

Potpisani ugovori o finansiranju spasilačkih službi

05.12.2023. 16:36 / Izvor: Fena
Brčko

Spasilački tim Crvenog križa posjeduje plovila i terenska vozila koja uvijek mogu biti stavljena u funkciju u slučaju kriznih situacija.

Predstavnici Odjeljenja za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH potisali su danas osam ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa sa predstavnicima spasilačkih službi koje djeluju pri NVO Brčko distrikta BiH za čije je namjene budžetom Distrikta izdvojeno oko 100.000 KM.

"Potpisivanje ugovora se tiče obnove i nabavke nove opreme u udruženjima za zaštitu i spašavanje unesrećenih osoba u kriznim situacijama, a koja će uveliko ojačati njihove kapacitete te olakšati djelovanje spasilačkih jedinica na terenu u slučaju vremenskih nepogoda.", rekao je šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić.

Dodao je kako je potpisivanje ugovora bila prilika i za razmjenu iskustva kako bi se sistem zaštite u Distriktu u narednom periodu podigao na jedan veći nivo.

Sekretar Crvenog križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović istakao je da Crveni križ trenutno svojim resursima može odgovoriti spašavanju unesrećenih na kopnu i vodi, ali je neophodno da se obnove i radio uređaji kako bi bili operativniji na terenu što će potpisanim ugovorom i realizovati.

On je dodao da spasilački tim Crvenog križa posjeduje plovila i terenska vozila koja uvijek mogu biti stavljena u funkciju u slučaju kriznih situacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti