Hrabro korača prema održivoj budućnosti

Slovačka kompanija FVE Systems objavljuje svoj dolazak na bh. tržište

11.12.2023. 10:14 / Izvor: PR
FVE Systems

​FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište.

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište. Kompanija je nedavno započela s radom u novom prostoru u srcu Sarajeva, time praveći prvi korak ka stvaranju zelenije budućnosti. 

Potez otvaranja branše u Sarajevu je dio strateške inicijative FVE Systems da proširi svoj geografski domet, te da ubrza svjetski prelazak na održive energetske sisteme. Novi prostor u Sarajevu će služiti kao sjedište svih operacija u Bosni i Hercegovini - zemlji sa pregršt neiskorištenog zelenog potencijala. 

FVE Systems krasi inovativni pristup u razvoju projekata obnovljivih izvora energije, uključujući solarne energije i energije vjetra. Stručnost kompanije leži u stvaranju i implementaciji održivih rješenja koja, ne samo da zadovoljavaju današnje energetske potrebe, već i utiru put za bolje sutra. 

FVE

Otvaranje ureda u Sarajevu nije samo dokaz posvećenosti održivom razvoju društva, već je i strateški potez za korištenje rastućeg tržišta obnovljive energije u BiH. Sa timom iskusnih profesionalaca, kompanija ima za cilj da sarađuje sa lokalnim stanovništvom, državnim organima i preduzećima u cilju unapređenja okoliša. 

"Uzbuđeni smo što možemo donijeti ekspertizu našeg tima u Bosnu i Hercegovinu, te doprinijeti putu zemlje ka održivijoj budućnosti", rekao je Kamon Marcel, izvršni direktor FVE Systems. "Naš cilj je da blisko sarađujemo sa lokalnom zajednicom kako bismo identifikovali mogućnosti i razvili projekte koji su u skladu sa energetskim potencijalima BiH."

Sarajevski ured je već primio prvi talas uposlenika, sa tri kvalifikovana profesionalca koja se pridružuju timu FVE Systems. Ova raznolika grupa donosi bogato iskustvo u razvoju projekata obnovljivih izvora energije, dodatno jačajući kapacitete kompanije u ovom regionu.

Širenje na bh. tržište je u skladu sa sveobuhvatnom misijom FVE Systems da bude na čelu globalnog pomaka ka obnovljivoj energiji. Dok se nacije širom svijeta bore sa izazovima klimatskih promjena, FVE Systems ima namjeru da odigra ključnu ulogu u oblikovanju snažne i održive budućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti