Kompleksan projekt

Ministarstvo zdravstva: Pronaći ćemo rješenje za rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći

12.12.2023. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Hitna

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, posjetio je jučer JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć "Prim.dr. Silva Rizvanbegović".

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, posjetio je jučer JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć "Prim.dr. Silva Rizvanbegović".

S direktoricom Jasnom Husejinbegović-Musić obišao je zgradu Zavoda i razgovarao o kapacitetima ove ustanove, koja je od najvećeg značaja za Kanton Sarajevo.

“Ministarstvo zdravstva kontinuirano vrši aktivnosti nabavke opreme i osiguravanja kadra i svih potrebnih resursa za unapređenje rada svih zdravstvenih ustanova u KS, ali poseban fokus mog današnjeg sastanka s direktoricom stavljen je na temu rekonstrukcije zgrade Hitne pomoći, što predstavlja prvi takav korak od njenog osnivanja”, istakao je ministar Hasanović.

Vlada, Ministarstvo zdravstva i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, zajedno sa predstavnicima Zavoda za izgradnju KS, pregovaraju o načinima realizacije ovog kompleksnog projekta.

Ministar Hasanović je izrazio predanost Vlade i Ministarstva za pronalazak najboljeg rješenja koje će, prije svega, omogućiti kontinuiran rad ove ustanove, te koja mora biti na usluzi 24/7 građanima KS. S druge strane, potrebno je dozvoliti nesmetanu obnovu prostornih kapaciteta što će dovesti do poboljšanih radnih uvjeta za uposlenike ovog Zavoda, a u konačnici najbolje zdravstvene usluge za građane KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti