TRAŽE FIRMU ZA NABAVKU

Pomama za oklopnim transporterima: MUP KS nabavlja još dva vrijedna više od 2 miliona KM

13.12.2023. 10:31 / Izvor: Akta.ba
oklopni transporteri

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je raspisalo javni poziv za nabavku vozila za specijalne namjene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je raspisalo javni poziv za nabavku vozila za specijalne namjene, javlja Akta.ba.

U dokumentaciji se ističe da je riječ o prvoj, pretkvalifikacionoj fazi nabavke sa ograničenim postupkom, a procijenjena vrijednost kupovine je 2,3 miliona KM bez uračunatog PDV-a.

"Za postupak javne nabavke je predviđeno zaključivanje ugovora o javnoj nabavci sa trajanjem u periodu od dana zaključenja ugovora do realizacije ugovorenih obaveza ugovornih strana. Predviđena je e-aukcija", pojašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Nabavka se odnosi na kupovinu dva vozila, oklopna transportera za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira.

Zahtjev za učešće u pretkvalifikacionom postupku, odnosno ponuda se mogu slati do 5. januara 2024.

Oklopna vozila od 3,8 miliona KM

Podsjećamo, Uprava policije MUP-a KS, s Fatmirom Hajdarevićem na čelu, potpisala je 16. juna ove godine ugovor s firmom “KM Trade” o nabavci vozila za specijalne namjene za potrebe Uprave policije (oklopni transporteri za ljudstvo).

Radi se o ugovoru teškom 3,8 miliona KM s uračunatim PDV-om.

Navedeni tender o nabavci oklopnih vozila za specijalne namjene okončan je 16. juna zaključenjem ugovora, no raspisan je još u novembru prošle godine. Trajao je, dakle, sedam mjeseci.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica tog dana je izjavio da su kupljena tri oklopna vozila i da je riječ o Kanadskim vozilima Roshel Senator. Naveo je da je budžetom predviđeno 20 miliona KM, te da uskoro slijedi kupovna još dva ovakva vozila, a onda još pet.

Također, zanimljivo je da je Uprava policije KS u junu dobila već jedno vozilo za specijalnu namjenu, vodeni top s balističkom opremom. Ovo vozilo koštalo je budžetske korisnike u KS, s PDV-om, 988.650 KM.

S druge strane, policija u Sarajevu i dalje čeka na nove policijske uniforme i kamere, ali i bolju opremu na radu.

Nedavno je odabran i najpovoljniji ponuđač za nabavku "Mini video kamere sa pripadajućom opremom neophodnom za funkcionisanje cjelokupnog sistema", a radi se o kompaniji Mibo Komunikacije.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti