Prvo karijerno iskustvo

Uspješno završen prvi ciklus edukacija BBI Programa "Mladi talenti"

14.12.2023. 09:08 / Izvor: Akta.ba
bbi

Kreiranje prvih relevantnih iskustava od neprocjenjive je važnosti da dobro postane izvrsno.

U okviru BBI Programa 'Mladi talenti', koji je započeo u oktobru ove godine, deset polaznika je uspješno završilo prvi planirani ciklus edukacija koje su im omogućile stjecanje praktičnih znanja i vještina. Iskusni mentori, zaposlenici BBI banke, kroz sistematičan rad na konkretnim projektima, dali su poticaj za razvoj ključnih poslovnih vještina koje će polaznicima pomoći u daljnjem razvoju profesionalne karijere kao i u narednim fazama ovog Programa.

"BBI banka kontinuirano je usmjerena na kreiranje poticajnog okruženja u kojem talent, sposobnosti i rad zaposlenika dolaze do izražaja. Uspješno realiziran prvi dio ciklusa Programa ‘Mladi talenti’ potvrdio nam je da smo poželjan poslodavac i za mlade generacije za koje smo otvorili naša vrata u želji da postanu dio našeg tima, steknu znanja i vještine koje će im koristiti u budućnosti, pomjeraju granice i zaista žive izvrsnost", navela je Sanela Mrgan-Balić, direktorica Sektora za HR u Bosna Bank International d.d.

"Program BBI banke vidim kao značajnu priliku u okviru koje mogu pokazati svoj puni potencijal da izgradim svoju karijeru, ali i lični karakter. Program je odlično osmišljen i koncipiran da sami donosimo određene odluke i preuzimamo odgovornost radeći u raznim sektorima Banke. Naravno, sve te odluke prati mentori koji nesebično prenose svoje iskustvo i znanje na nas mlade, buduće, bankare", naglasio je Emin Efendira, polaznik programa.

Tokom naredna četiri mjeseca polaznici Programa 'Mladi talenti', kroz planirane treninge i rad u različitim odjelima, stvarat će vrijedno radno iskustvo.

"Presretna sam zbog ukazane prilike da steknem prvo radno iskustvo i naučim osnove poslovanja banke. Program savršeno odgovara potrebama mladog čovjeka koji se traži, koji zna da želi raditi u banci, ali ne i u kojem odjelu. Tako da će mi praktični rad u različitim segmentima itekako pomoći u mojoj odluci. Zahvalna sam uposlenicima banke koji dijele svoje znanje i iskustvo s nama i koji potvrđuju koliko je važno imati poticajno radno okruženje za karijerni rast. Zbog svega navedenog, rado ću svojim prijateljima predložiti da se naredne godine prijave za Program ‘Mladi talenti’", kazala je Adna Rahman, polaznica programa.

Po okončanju Programa polaznici će imati priliku da budu raspoređeni na neku konkretnu poziciju za koju iskažu najviše potencijala i interesovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti