Briga za radnike i penzionere

U Tvornici cementa Kakanj obilježili 45 godina rada

15.12.2023. 12:44 / Izvor: Akta.ba
neimarlija
OTVORI GALERIJU

Svečanim prijemom za radnike i penzionere obilježen je Dan Tvornice cementa Kakanj.

Svečanim prijemom za radnike i penzionere obilježen je Dan Tvornice cementa Kakanj. Uručena su priznanja za 25 godina rada te proglašeni Šampioni sigurnosti. Kao i prethodnih godina svi radnici, penzioneri i porodice preminulih i poginulih radnika i penzionera primili su i novčane nagrade i poklone od Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj danas slavi 45 godina uspješnog postojanja, rada, rasta i napretka. Ovaj značajan jubilej obilježen je tradicionalnim druženjem s radnicima i penzionerima koji nisu krili radost zbog ponovnog susreta s bivšim kolegama i članovima Uprave TCK. 

"Danas se navršava tačno 45 godina otkako je naš, kakanjski, cement postao neizostavni dio svakog značajnog i zahtjevnog projekta, ali i svake kuće, svakog doma u Bosni i Hercegovini i regiji", kazao je u svom obraćanju Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja. "Kroz proteke četiri i po decenije skoro 20 miliona tona našeg cementa ugrađeno je u sve objekte koji naše živote čine lakšim i ugodnijim: u mostove, tunele, ceste, vrtiće, bolnice, poslovne i stambene objekte. Kroz sve ove godine ostali smo dosljedni održavanju vrhunske kvalitete na čemu se zasniva naša tradicija i naš uspjeh. A za taj uspjeh zaslužni ste vi, naši radnici i naši penzioneri, najčvršći temelj ove dugogodišnje tradicije." 

Neimarlija je još istakao da iza Tvornice cementa Kakanj stoji još jedna uspješna godina tokom koje su realizirani svi planovi proizvodnje, prodaje i investiranja. Najveće investicije odnose se na projekte smanjenja CO2 korištenjem alternativnih sirovina i goriva. 

cement kakanj

Ovom prilikom članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj, Zehra Obralija i Izudin Neimarlija, uručili su posebne poklone i zahvalnice radnicima koji pune 25 godina rada u Tvornici, a svi radnici, penzioneri i porodice preminulih i poginulih radnika i penzionera primili su i poklone i novčane nagrade od Tvornice cementa Kakanj. 

Proglašeni su i Šampioni sigurnosti koji su dobili priznanja i novčane nagrade. Radi se o programu nagrađivanja kojim se nastoji odati priznanje zaposlenicima, radnicima i izvođačima radova za njihov individualni doprinos u poboljšanju zdravlja i sigurnosti na radu. Inače, Tvornica cementa Kakanj broji 1887 dana bez povrede na radu što je po pitanju sigurnosti na radu svrstava među najbolje kompanije u Heidelberg Materials grupaciji. 

Da se podsjetimo: prve tone „sivog zlata“ krenule su iz Kaknja 15. decembra 1978. godine, i u potpunosti promijenile historiju građevinske industrije u BiH. Izgradnjom cementare u Kaknju omogućen je mnogo brži razvoj moderne infrastrukture i gradnje neophodnih stambenih i poslovnih objekata u urbanim centrima koji su se intenzivno razvijali početkom osamdesetih. Kroz proteke četiri i po decenije kakanjski cement ugrađen je u sve najznačajnije objekte i domove širom regije, a posebno je bio značajan za izgradnju kompletne infrastrukture i pratećih objekata za XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu, a danas za izgradnju autoputa na Koridoru 5C. 

cement kakanj

O Tvornici cementa Kakanj

Od 2000. godine Tvornica cementa Kakanj članica je Heidelberg Materials grupacije, jednog od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Tvornica cementa Kakanj vlasnik je kompanije TBG BH d.o.o za proizvodnju i distribuciju betona, koja ima šest betonara u Sarajevu, Zenici, Lukavcu, Banjaluci i Mostaru, te kompanije TBG Beton d.o.o. Zagreb sa sedam betonara u Republici Hrvatskoj. Ovlašteni uvoznik cementa za Hrvatsku je kompanija Dunav-Drava cement d.o.o. Zagreb.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti