ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO FBiH

Skočibušić: U 2023. godini uspjeli smo se reorganizirati i osigurati bolje uvjete rada

22.12.2023. 09:32 / Izvor: Akta.ba
zdravstvo

Skočibušić naglašava da će se Zavod više angažirati i na rješavanju pitanja zagađenja vanjskog zraka u Federaciji BiH.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić organizirao je novogodišnje i božićne prijeme za sve zaposlenike Zavoda obje organizacijske jedinice Sarajevo i Mostar 19. i 20. decembra u Sarajevu i Mostaru.

Tom prilikom Skočibušić je naglasio da je iza Zavoda još jedna uspješna godina u kojoj su ostvareni najvažniji ciljevi i realizirane brojne aktivnosti i projekti.

"Imali smo niz različitih aktivnosti i projekata iz oblasti javnoga zdravlja koji su se odnosili na sve životne skupine i na unaprjeđenje njihovog zdravlja. Ove godine smo počeli intenzivnije raditi na preventivnim programima", rekao je Skočibušić

Kako je kazao,  prvi je 'Pregledaj - progledaj', ispitivanje slabovidnosti kod djece; drugi je 'Zube pregledaj, osmijeh sačuvaj', a radi se o pregledu zuba kod djece od 6 do 12 godina i treći je 'Mjerenje kvaliteta zraka zatvorenog prostora u vrtićima u Federaciji Bosne i Hercegovine'.

Skočibušić naglašava da će se Zavod više angažirati i na rješavanju pitanja zagađenja vanjskog zraka u Federaciji BiH.

Skočibušić je rekao da je Zavod sad puno vidljiviji, kao institucija, i da donosioci odluka i opća javnost puno bolje prepoznaju Zavod i sve redovite aktivnosti Zavoda koje su doista mnogobrojne i bogate.

"Uspjeli smo se reorganizirati i osigurati bolje uvjete, u kojima radimo. Nabavili smo novi aparat za laboratorijska ispitivanja za Organizacijsku jedinicu Sarajevo, zatim tri nova auta, renovirali knjižnicu, knjižni fond i pripadajuće prostorije i uspješno završili prvu fazu obnove unutrašnjosti zgrade Zavoda i drugih prostorija u kojima radimo. Vjerujem da će nam to svima olakšati funkcioniranje", rekao je Skočibušić.

Skočibušić je pozvao uposlenike da nastave s predanim i odgovornim radom te da zajednički sudjeluju sa idejama i prijedlozima da bi se unaprijedio cjelokupan rad Zavoda,  saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti