Pregled godine

Akta.ba s ponosom gleda na proteklu godinu - Jasni u viziji, jasni u cilju, idemo dalje

29.12.2023. 08:18 / Izvor: Akta.ba
akta

Polako se približavamo kraju još jedne godine. Prije uzbuđenja koje će donijeti početak Nove godine, želimo se s vama osvrnuti na godinu iza nas.

Polako se približavamo kraju još jedne godine. Prije uzbuđenja koje će donijeti početak Nove godine, želimo se s vama osvrnuti na godinu iza nas i podsjetiti se na sve uspješne projekte koje smo realizovali.

S ponosom gledamo na proteklu godinu koja je bila ispunjena izazovima, učenjem i zajedničkim naporima. Marljiv i predan rad, zajedno s vjernim klijentima, oslonac su rasta i razvoja Akta.ba portala na temelju kojeg smo u 2023. godini ostvarili značajne rezultate.

"Vrijeme je za dobra djela"

Početak godine je bio rezervisan za pripreme proslave poslovnog punoljetstva Akta.ba portala. Odlučili smo se za društveno-odgovornu proslavu u Gerontološkom centru Sarajevo. Prije toga smo realizovali projekat "Vrijeme je za dobra djela" koji je naišao na oduševljenje i odaziv mnogih kompanija, koje su sa uposlenicima Akta.ba portala nekoliko mjeseci vrijedno radili na uručivanju potrebnih donacija Gerontološkom centru. Donirane su osnovne potrepštine, namještaj, tv uređaji, repromaterijal i materijal za likovnu sekciju, društvene i zabavne igre, donje rublje i spavaći program.

proslava

Proslava poslovnog punoljetstva

Kao kruna projekta, u maju je upriličena i proslava poslovnog punoljetstva koja je bila je posvećena našim najstarijim sugrađanima – korisnicima Gerontološkog centra Sarajevo.

Gosti rođendanske zabave pozvani su da poklone namijene Gerontološkom centru, odnosno njegovim korisnicima i time učine njihov boravak ugodnim.

Tokom rođendanske proslave sve prisutne je zabavljala grupa Divanhana, a dodijeljene su i nagrade najstarijijoj i najmlađoj korisnici Centra, te nagrade uposlenicima koji su kroz ankete samih štićenika ocijenjeni kao najbolji.

Potvrđen certifikat standarda kvaliteta ISO 9001:2015 

Auditori Instituta za standarde i sigurnost uspješno su završili proces drugog audit nadzora za standard kvaliteta ISO 9001:2015 u  Eurokapija d.o.o. Ilidža - Akta.ba

Audit je pokazao da postoji puna usklađenost poslovanja s zahtijevima standarda ISO 9001:2015.

Uvođenjem standarda ISO 9001:2015  Eurokapija d.o.o. Ilidža - Akta.ba je svoje poslovanje uskladila sa novim, najpoznatijim i međunarodno priznatim standardom kvaliteta.

Drugi "Summer Barbecue by AmCham BiH"

Kraljem ljeta u bašti Akta.ba portala održan je drugi networking događaj "Summer Barbecue by AmCham BiH".

Ovaj neformalni događaj okupio je više 100 predstavnika kompanija i partnera AmCham BiH, pružajući izvanrednu priliku za razmjenu poslovnih ideja, uspostavljanje korisnih veza i proširenje mreže poslovnih kontakata.

Akta Certifikat poslovne izvrsnosti

Nakon 18. godina poslovanja poslovni portal Akta.ba prepoznao je potrebu kompanija u Bosni i Hercegovini i važnost posjedovanja "dokaza" o pozitivnom odnosno izvrsnom poslovanju.

S toga smo pokrenuli projekat dodjele Certifikata poslovne izvrsnosti kao dokaz dobrog poslovnog stanja.

 

Dugogodišnje iskustvo nam govori da je provjera finansijskog stanja trenutnog ili budućeg partnera prva i najvažnija odluka. Pozitivni finansijski pokazatelji, tj. pozitivan iznos prihoda, dobiti, broja uposlenih i transakcijski računi bez blokada važna su smjernica u mnogim poslovnim odlukama.

Akta.ba među prvima uveo plaćanje sadržaja karticama

Vodeći Poslovni portal Akta.ba među prvima u Bosni i Hercegovini uveo je način naplate sadržaja putem kartica, čime smo otišli korak dalje ka digitalizaciji svog poslovanja.

Mediji širom svijeta, pa i regije, već godinama posluju s opcijom naplate pristupa svojim sadržajima. Prema procjenama medijskih stručnjaka, ogroman pad prihoda od oglašivača su razlozi za promjenu biznis modela u medijskoj industriji. 

Vjerujemo i nadamo se da će čitaoci i korisnici prihvatiti nove trendove koji nam dolaze svakodnevno i da ćemo ih zajedno pratiti.

Novo u ponudi je pojedinačna naplata određenog tendera ili profila firme koja vam je zatrebala u određenom trenutku. Dakle, više nećete morati zvati prijatelja ili partnera, moliti da vam pogleda finansije jer želite provjeriti tu informaciju baš u tom momentu. Uz brzo online plaćanje jednog profila firme, ili jednog tendera, uz par klikova – vaša informacija je na vašem računaru/telefonu.

Kvaliteta sadržaja

Odjel Tenderi portala Akta.ba objavio je u godini na izmaku preko 300.000 tendera i dodjela ugovora. U okviru svojih servisa za praćenje tendera u BiH pratimo više od 3.000 izvora.

Za vas smo pratili sve pozive iz oblasti finansiranja i sufinansiranja poduzetnika, javnih konkursa, poticaje u privredi, grantove, dodjele sredstava za razvoj poslovanja, grantove, kreditna sredstva i vjerujemo da su informacije bile od velikog značaja.

Kako bismo vam pružili uvid u trenutno stanje i perspektivu poslovanja u državi, objavili smo preko oko 15.000 hiljada vijesti i na stotine autorskih tekstova i analiza.  Pažljivo smo prikupljali, obradili i interpretirali obilje podataka, kako bismo dostavili sveobuhvatan pregled ekonomske klime i kretanja u raznim granama industrije. Od energetike do finansijskog sektora, od proizvodnje do usluga, naše analize omogućavaju vam da dublje razumijete izazove i mogućnosti s kojima se suočavaju kompanije u BiH.

Dokazano povjerenje klijenata 

I ove godine brojimo sve više novih klijenata uz one dugogodišnje klijente koji su za nas poput partnera u obostranom djelovanju. 

Uvijek možemo računati na tu snažnu mrežu u realizaciji različitih društveno-odgovornih projekata te općenito u svim idejama koje mijenjaju na bolje ekonomske i društvene prilike bh. društva. 

Svjesni smo da smo među rijetkim kompanijama koje uživaju takvu privilegiju i na tome smo (vam) zahvalni. 

Idemo dalje 

Iako je Akta.ba misija ušla u punoljetstvo, još uvijek smo na putu općeg osvještavanja privrednih subjekata o važnosti svih aspekata našeg djelovanja te općenito o važnosti i benefitima poslovanja koje za potporu ima servis kakav je Akta.ba. 

Akta.ba tim se kontinuirano educira, profesionalno usavršava i širi a sve u svrhu što boljeg odgovora na potrebe tržišta, tačnije vas, naših klijenata. 

Jasni u viziji, jasni u cilju, idemo dalje sa vama u kreiranje bolje budućnosti za sve nas. Ali, ne one političke, nego prave. 

Jer kredibilitet, pravovremeno informisanje i validni registar podaci naš su imperativ.

Sve najbolje u 2024.!

Bez obzira na to jeste li već s nama ili tek razmatrate saradnju, želimo vam uputiti iskrenu zahvalnost i čestitke na uspješnom poslovanju.

U godini koja se privodi kraju, radujemo se novim mogućnostima i uspješnim pričama. Nadamo se da ćemo imati priliku zajedno rasti i ostvarivati ciljeve. 

Hvala na vjeri u nas i naš rad. Želimo vam sretne praznike, ispunjene toplinom i radošću. Neka vam nova godina donese pregršt uspjeha, sreće i prosperiteta.

Želimo vam dobro zdravlje u 2024. i da zajedno živimo i poslujemo bolje!

Vaš Akta tim

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti